fredag 29. april 2016

Eksamenstimeplan

Hei hvor det går - nå er det endelig vår! Og det betyr selvfølgelig at vi her i Sit Idrett straks går over til den velkjente eksamenstimeplanen. For deg som trener her hos oss byr det ikke på så veldig store endringer, men for ukene vi nå går inn i kan du plukke med deg følgende:

1) De to deilige timekonseptene våre EksamensYoga og Flyt er tilbake på timeplanen.
2) Vi introduserer et splitter nytt timekonsept; AktivUte.
3) Det er endringer i åpningstidene på helligdagene i mai.
4) Noen få av timene våre faller bort, men det er fortsatt utrolig mye å velge mellom hver eneste dag.
5) Og for tredje året på rad kjører vi på med treningskampanjen #eksamens10 for å hjelpe deg med å komme deg på trening også i eksamenstiden.

Så, fra og med mandag 02. mai til søndag 29. mai ser timeplanene på Dragvoll, Gløshaugen og Portalen slik ut:
Dragvoll


Gløshaugen


Portalen


AktivUte er et helt nytt timekonsept hvor terskelen for å delta er lavere enn noen gang. Timen finner sted utendørs i Høgskoleparken, og du kan til og med være med uten å være medlem i Sit! Mer om timen kan du lese her, og så kommer det litt mer informasjon på bloggen over helgen.

Oversikt over åpningstidene for mai måned ligger nå på hjemmesiden vår, merk deg både kortere åpningstider enkelte dager, og stengte sentre for eksempel på 17. mai. 

Og igjen kjører vi på med treningskampanje nå i vårmånedene for at du skal få litt ekstra motivasjon til å komme deg på trening også i eksamenstiden. For vi vet jo alle sammen hvilke utelukkende positive effekter trening og fysisk aktivitet har på både kropp og hode. Mer informasjon om dette kommer også neste uke, men oppstart er allerede førstkommende mandag.

Ha en strålende fredag - og ikke minst en super helg!

Klem Nina

søndag 24. april 2016

Vel gjennomført MaratonSpin!

I går var det duket for nok et MaratonSpin her i Sit Idrett, og Amalie, Marte og jeg hadde gleden av å lede de spreke deltagerene gjennom.

Det hele gikk av stabelen klokken 10.30 på Portalen, og i de neste 2,5 timene syklet vi gjennom tre hoveddeler med musikk fra de tre siste tiårene; 80-, 90- og 00-tallet! Spillelisten vår finner du her


Det sier seg selv at 2,5 time på sykkelen er veldig lenge(!), men med mye variasjon i musikkbruk og ulike spinningelementer som variasjon i tempo, stående og sittende, jumping, spurter og så videre, kom vi oss gjennom alle mann. I tillegg var flotte resepsjonist-Malene på jobb og fyllte på med frisk og deilig frukt underveis slik at vi alle sammen fikk påfyll av energi i løpet av treningsøkten. 









Det var utrolig morsomt å få lov til å kjøre MaratonSpin med så mange spreke, flinke og helt RÅ deltagere. Jeg synes det er ordentlig imponerende å møte opp på en time som dette, og det så ut som at alle sammen klarte å henge med hele tiden. 


Ekstra mye energi får man av å ha disse spreke og blide kollegaene på første rad. Takk, Asbjørn og Sigrid!

Jeg er ikke i tvil om at våre medlemmer er de sprekeste i hele Trondheim, og jeg er skikkelig stolt av innsatsen dere la ned på timen i går. Håper dere brukte resten av helgen på å hvile ut og la kroppen komme seg til hektene igjen, jeg kjenner det i hvertfall godt i beina i dag. OG så håper jeg selvfølgelig at vi sees på spinning igjen frem mot sommeren!



Glad og sliten gjeng etter vel gjennomført maraton!

Fortsatt god søndag!

Klem Nina

torsdag 21. april 2016

MaratonSpin

I morgen er det duket for nok et spinningmaraton her i Sit Idrett! 

Denne gangen er det de tre spreke jentene Amalie, Marte og jeg som skal ta dere gjennom 2,5 time med varierende, morsom, slitsom og ikke minst effektiv utholdenhetstrening!

Sted: Portalen
Tid: 10.30 - 13.00


Marte er klar til å ta dere gjennom første arbeidsperiode!

Nytt for lørdagens Maratonspin er at det er ett gjennomgående tema for hele timen; de beste fra de tre siste tiårene! Marte starter det hele med å ta dere gjennom femti minutter med det beste 80-tallet hadde å by på, deretter tar jeg over og leder dere gjennom godlåtene fra 90-tallet, og til slutt runder Amalie det hele av med hits etter hits fra det glade tusentallet

Peace out - jeg digger 90-tallet!

Jeg kan love dere at 2,5 time på sykkelen blir knallhardt, men det er også sjeldent jeg har hatt det så gøy som da Asbjørn, Karoline og jeg kjørte MaratonSpin for to år siden. En fantastisk svettefest, og det blir mer enn nok energi og adrenalin til å berge gjennom hele økten! 



Amalie avslutter lørdagens maraton med hits fra 00-tallet!

Dette er en treningsøkt du ikke vil gå glipp av, for mer morro, mer svette og mer slitsom treningsøkt skal du lete lenge etter! Jeg vet at 2,5 time på sykkelen er lenge, og lengre enn noen annen gruppetime vi har. Men hvor ofte har du mulighet til å være med på noe lignende? Vi tåler jo alle sammen å bli ordentlig slitne og utmattede av og til. Dessuten blir er det lagt inn pauser hvor du kan fylle opp energilagrene med masse deilig frukt! 



Bli med da vel!

Tar du utfordringen? Ta med deg en venn, kjæresten eller inviter crushen fra lesesalen ;)

Håper vi ser akkurat deg i morgen, jeg gleder meg veldig ;)


Klem Nina

tirsdag 19. april 2016

Gruppetimebooking på 1-2-3

Gruppetimene våre her i Sit er mer populære enn noen gang, og det gjelder både spinnigtimene våre, saltimene våre og ikke minst yoga-timene våre. 

Den økende populariteten blandt dere, våre spreke, ivrige medlemmer, går så raskt at det er vanskelig for oss som jobber her i Sit å henge med i svingene. 


Så, for at ting skal gå smertefritt, raskt og effektivt, får du her en kjapp innføring i hva du skal gjøre fra A til Å når du planlegger å være med på en av våre gruppetimer:


1) Book time på nettet. Bookingen vår åpner klokken 21.00 på kvelden to dager i forveien, noe som betyr at om du ønsker å dra på time på mandag, så åpner bookingen lørdag klokken 21.00, ønsker du å dra på time på tirsdag, så åpner bookingen klokken 21.00 søndag kveld, og så videre - dere skjønner greia. Besøk www.sit.no/trening/gruppe for å booke. 


2a) Har du fått plass på timen? Møt opp minimum 5 minutter før timen begynner, og registrer kortet ditt både i resepsjonen og i bookingterminalen. Du får da ut en bookingbekreftelse i bookingterminalen som du tar med deg. 



Slik bekrefter du bookingen din. 

2b) Har du ikke fått plass på timen, men står på venteliste? Da må du møte opp minimum 15 minutter før og registrere kortet ditt både i resepsjonen og i bookingterminalen, da beholder du plassen din på ventelisten. 5 minutter før timen slippes plassene til de som ikke har møtt opp. Så vent tålmodig.

2c) Har du ikke meldt deg på en time online, men ønsker å være med når du har kommet til senteret? Registrer kortet ditt både i resepsjonen og i bookingterminalen. Her kan du både velge å bestille plass på en av timene som er ledige, eller sette deg på venteliste på en av de som er fulle. Er timen ledig er det bare å ta med den hvite lappen og gå på time, og har du satt deg på venteliste må du vente til 5 minutter før timen og se om du får plass. 


Her kan du reservere plass på ledig time eller sette deg på venteliste.

3) Når du har hentet ut bookingbekreftelsen, som er den hvite lappen du får ut av bookingmaskinen, tar du den med deg og leverer den til instruktøren når du går inn i en av salene våre. 


Slik skal det gjøres; gi den hvite lappen til instruktøren når du kommer på time!

På denne måten kan vi som instruktører ha oversikt over at alle som møter opp på timen har fått plass, slik at ingen som ikke har fått plass tar plassen til noen som egentlig har gyldig bookingbekreftelse. 



Dette er ikke fordi vi ønsker å være kjipe, eller fordi vi ønsker å kaste ut folk fra timene våre, men rett og slett for å passe på at de som har fått plass får være med på timen. Og så er det dessverre slik at når det for eksempel på spinning er 50 plasser på timene på Portalen, så er det rett og slett fordi det er 50 spinningsykler. Samme med bosutimene, det er fordi det er et visst antall bosuballer i salen, og slik er det for alle de andre timene våre også. Det er en grunn til at vi har satt maks kapasitet på det antallet vi har, selv om vi alltid skulle ønske at absolutt alle som ville kunne være med på timene!

Andre regler for bookingen vår finner du her.

Håper denne oppsummeringen var til hjelp - og vi håper dere fortsetter å være ivrige, energiske og spreke resten av vårsemesteret :)


Klem Nina

onsdag 13. april 2016

TRX: 5 øvelser for underkropp

Jeg har skrevet mye om den nye slyngetimen vår TRX-Styrke her på bloggen de siste ukene, og rett før påske fikk du presentert fem ulike øvelser for overkropp som du kunne teste ut og eventuelt inkludere i treningsprogrammet ditt! Denne gangen står underkroppen for tur, og her kommer det tips til fem gode og effektive øvelser du kan bruke slyngene våre til. 

Som i forrige innlegg har jeg også satt sammen disse øvelsene og tatt bilder sammen med min gode venninne og flotte kollega Tone. Sammen har vi plukket ut fem av våre favorittøvelser for slyngetrening med hovedfokus på underkropp denne gangen. 

Under følger bildebeskrivelse av start- og sluttposisjon i hver av de fem øvelsene, samt en forklaring til hvordan du skal stille inn slyngen og hvordan du skal gjennomføre øvelsene. 


Øvelse 1: Frontbøy


1) Stå med ansiktet bort fra ankerpunktet. Hold slyngene under armene, bøy i albuene og len deg fremover slik at kroppen holdes strak. Tørr å stole på slyngene. Du skal stå i ca 45 grader.
2) Kom opp på tå, sett deg ned så langt det går, uten at armene endrer posisjon. 
3) Rett ut beina og kom tilbake til utgangsposisjon. 
Hovedfokus: Forside lår, bakside lår, setemuskulatur + bakside legg
Tips: Full lengde på slyngene. Øvelsen bli tyngre jo lengre slyngene er og jo nærmere du står ankerpunktet. 


Øvelse 2: Knebøy



1) Stå med ansiktet mot ankerpunktet. Hold 90 grader i albueledd, og la albuene peke nedover.
2) Bøy i knærne, senk rompa mot gulvet og strekk ut armene. 
3) Strekk ut beina igjen og reis deg opp i utgangsposisjon. 
4) Nivå 2: Prøv samme øvelsen bare på ett og ett bein. Det "hvilende" beinet peker rett frem slik det er illustrert på det siste bildet. 
Hovedfokus: Forside lår, bakside lår + setemuskulatur
Tips: Medium lengde på slyngene

Øvelse 3: Utfall


1) Så med ansiktet fra ankerpunktet, men ett bein i begge slyngehåndtakene rett under ankerpunktet. God avstand mellom føttene. 
2) Før det bakre beinet bakover, slik at du kommer ned i utfallsposisjon.
3) Returner til utgangsposisjon. 
Hovedfokus: Forside lår, bakside lår + setemuskulatur
Tips: Pass på at overkroppen holdes rett, slik at den ikke faller fremover når du jobber ned. Tenk også at det fremre kneet ikke skal bevege seg fremover når du jobber ned, men holdes som i utgangsposisjon (se det siste bildet). 


Øvelse 4: Hamstring curl



1) Ligg på ryggen med beina i slyngene ca rett under ankerpunktet. 
2) Løft hoften opp slik at du får en strak linje gjennom kroppen fra føttene til skuldrene. 
3) Nivå 1: Hold samme høyde på hoftene som utgangsposisjonen, mens du drar hælene inn mot setet. Før hælene rolig ut igjen. 
4) Nivå 2: Løft hoftene høyere opp mens du trekker hælene inn, slik at du hele tiden har en rett linje fra knærne til skuldrene. Før hælene rolig ut igjen. 
Hovedfokus: Bakside lår (hamstring) + mage
Tips: Utfordre enda mer ved å legge armene i kryss over brystet. 


Øvelse 5: Balanse-utfall



1) Stå med ansiktet mot ankerpunktet. Stå med 90 grader i albueleddet og albuene pekende nedover. Beinet du står på skal være midt mot ankerpunktet. 
2) Strekk ut armene og jobb deg bakover i et utfall. Dette skal utføres UTEN at du setter ned det bakerste beinet. 
3) Jobb tilbake til utgangsposisjon.
4) Avansert: Kryss det bakerste beinet bak det du står på for ekstra utfordring slik det siste bildet viser. 
Hovedfokus: Forside lår, bakside lår + setemuskulatur
Tips: Medium lengde på slyngene. 

Forslag til gjennomføring: Utfør hver av øvelsene med 8 repetisjoner og 3-4 serier, enten gjør deg ferdig med en og en øvelse, eller kjør alle øvelsene som sirkeltrening.

Og husk at om du har spørsmål når du trener med slyngene, eller spørsmål om noe helt annet, er det bare å huke tak i en av treningsveilederene som er på jobb - lykke til!

Ha en fortsatt strålende onsdag! 

Klem Nina

torsdag 7. april 2016

AktivCampus

I samarbeid med studenter i faget EiT her på NTNU lanserte vi i Sit idrett forrige uke aktivitetskampanjen AktivCampus. Kanskje har du fått med deg dette allerede?

AktivCampus er et tilbud med svært lav terskel med et hovedmål om å bidra til økt hverdagsaktivitet blant studentene. Og ved å bruke nærmiljøet og campus Gløshaugen på en ny måte, satser de spreke hodene bak konseptet på å få til akkurat dette.


I perioden 30.mars til 30.juni inviteres absolutt alle til å bli med i denne uhøytidelige konkurransen ved å gjøre følgende:

1)  Last ned appen ”Trimpoeng”
2)  Registrer deg
3)  Sjekk inn på de ulike postene for å samle poeng

Du kan registrere deg enten som enkeltperson eller som lag, og uansett er du med i trekningen av flotte premier.

For å få poengene må du altså bruke Trimpoeng-appen nevnt ovenfor. Gjennom appen kan du sjekke inn på de ulike postene på campus. På hver enkelt post er det en beskrevet aktivitet som unytter akkurat det stedets muligheter.

For eksempel kan du ta spensthopp og pushups i trappene mellom Stripa, Skiboli og Realfagsbygget. Og som du ser på bildene under, er det akkurat dette Anette, Ellen og jeg gjør under en av lufteturene våre oppe på Gløshaugen. Vi fikk 15 poeng hver!




I tillegg kan du også samle poeng ved å komme deg opp på en av de høyeste toppene i Bymarka og selvfølgelig ved å delta på gruppetimer her i Sit Idrett. Jeg var på tur opp til Storheia på søndag, og fikk poeng for den turen - det er gøy! 


Jeg hadde Storheia helt for meg selv på søndag!
Deilig på Storheia i 9 plussgrader og sol!
Har du spørsmål kan du kontakte Tore på tore.blokkum@sit.no, eller sjekke ut informasjonssiden i selve appen – der er det detaljert informasjon om alt vedrørende både registrering, selve postene, FAQ, om premiene og mye mer.

Jeg har meldt meg på, og fått med tre andre i klassen min på laget. Og totalt har 188 andre studenter også meldt seg på konkurransen. 

Jeg håper at du også tar utfordringen, og blir med på å øke hverdagsaktiviteten din!

Hvor mange poeng greier du eller ditt lag å samle frem til 30. juni..?

Klem Nina

fredag 1. april 2016

Velkommen tilbake!

Påskeferien er dessverre over for denne gang. Men jeg håper du har hatt en fantstisk ferie med sol og varmegrader, god mat inkludert kvikklunsj og appelsiner, og ikke minst lange skiturer enten det er nedover eller bortover. 

Eller kanskje du har ligget på en strand langt, langt borte og samlet energi i palmesus og varme bølger? Uansett hvor du har vært, eller hva du har gjort, håper jeg nå at kroppen din er fyllt opp av nytt pågangsmot og nye krefter slik at du kan ta fatt på perioden frem mot sommerferien med godt humør og massevis av energi! 


Forran oss venter snart både masterinnspurt for enkelte og eksamenstid for andre. Tiden fremover er en periode som for mange preges av stress og bekymringer over alt for mye pensum, og alt for lite tid til alt det andre man også har lyst til å gjøre. Påskeferiens slutt kommer overraskende brått på, i år igjen. 


Men hvis du husker tilbake til samme periode i Trondheim i fjor, eller i forfjor, eller til og med året før der, så husker du kanskje at april, mai og juni måned her i byen stort sett har vært preget av solskinn, vårtegn og varmegrader - og det kan man jo ikke annet enn glede seg til! Det er ekstra deilig å ta pause fra lesingen når solen skinner utenfor, og du kan sette deg ned med en kaffekopp, lunsjen din eller en is for å nyte solen en stund.

Selv om det snart er eksamenstid, har vi også mye vi kan glede oss til i ukene fremover. Ikke minst er det snart duket for nok en omgang med Sit Benefit - vårt årlige veldedighetsarrangement. Mer informasjon om det kommer på bloggen når det nærmer seg!


Da er det bare å ønske dere alle en god og sprek helg!

Klem Nina