mandag 30. mars 2015

Endelig påske!


Endelig er den etterlengtede påskeferien i gang, noe jeg for min del har sett frem til og lengtet etter alt for lenge. Forhåpentligvis har du fått fri fra skole og jobb du også, og kanskje er du en av de heldige som har mange spennende planer for ferien?!

For meg er påsken en tid for å roe ned og koble av fra hverdagens pågående sirkus. Jeg forbinder påskeuken med kos og hygge på fjellet med familien, lange skiturer med solo og kvikklunsj i sekken, god mat og ikke minst strålende sol!   

Kanskje skal du på fjellet i ferien du også? Eller kanskje dette er påsken du må tilbringe på lesesalen eller på jobb? Uansett hva dine planer er for den kommende uken, håper jeg du får tid til å slappe av og roe ned. I tillegg håper jeg at du ikke glemmer treningsrutinene dine helt selv om det er påske, og heller bruker fritiden og det gode været til å komme deg ut!

Har du planlagt bypåske i flotte Trondheim i år, skal du i hvertfall få mulighet til å trene på idrettssentrene våre de fleste dagene i løpet av påskeuken. Idrettsbygget Gløshaugen holder stengt fra og med i dag (mandag 30.03) og helt frem til andre påskedag (mandag 06.04). Men frykt ikke, for både SiT Idrett Portalen og Dragvoll Idrettssenter holder åpent flere dager!


Åpningstider Idrettsbygget Gløshaugen:


Lørdag 28.mars: 10.00 - 18.00
Søndag 29.mars: 14.00 - 20.00
Stengt fra og med 30.mars til 05.april
Mandag 06.april: 14.00 - 20.00
Fra og med tirsdag 07.april: Vanlige åpningstider (se sit.no/trening)


Åpningstider Dragvoll idrettssenter:

Mandag 30.mars til 01.april: 08.00 - 20.00
Stengt fra 02. - 05. april
Mandag 06.april: 14.00 - 20.00
Fra og med tirsdag 07.april: Vanlige åpningstider (se sit.no/trening)

Åpningstider Portalen:


Mandag 30.mars til 01.april: 08.00 - 20.00
Stengt fra 02. - 05. april
Mandag 06.april: 10.00 - 18.00
Fra og med tirsdag 07.april: Vanlige åpningstider (se sit.no/trening)



Det går ingen gruppetimer på sentrene våre nå i ferien, men det er ingen unnskyldning for å la treningen ligge på hylla til over påske. Husk at både kvikklunsjen og påskeegget smaker hundre ganger bedre om du lar kroppen få lov til å bevege seg litt først!



Og så kan du glede deg til onsdag 15.april, fordi da åpner vi nemlig enda ett treningssenter! Det nye senteret ligge på DMMH, og mer informasjon om det finner du på nettsiden vår :)

PåskeKlem fra Nina

torsdag 26. mars 2015

Smidig med Sofie

Kjenner du at det hadde vært deilig å være litt mykere, ha litt bedre balanse, ha litt bedre kontroll på kjernemuskulaturen din eller ha litt bedre kontroll på egen pust og det å kunne slappe av og koble ut selv når du er omgitt av andre mennesker? Da er det på tide at du blir med på en av Smidigtimene vi har her i SiT!


Mandag denne uken ble jeg med på Smidigtimen Sofie har fast 19.30 på Portalen. Med på denne timen var også en del av de andre instruktørene, blant annet Vilde S, Asbjørn, Hanne og Karianne. Alle vet vi hvor viktig det er å trene andre ting enn ren styrke og ren kondisjon, og det å holde kroppen bevegelig og fleksibel og ha balansen under kontroll er noe av det vi synes er ekstra viktig.


Sofie er en av våre mest erfarne instruktører, og startet som instruktør allerede i 2009. Sofie er en av de som trives best med kropp-og-sjel-timer som konsept, og har både Smidig, Yoga og Pilates her i SiT Idrett, og Pilates er det hun brenner aller mest for. Styrken denne treningen har gitt henne i kjernemuskulaturen, og ikke minst den gode pusteteknikken bruker hun i all annen trening hun driver med, som for eksempel løping i skogen eller styrkeøkter.




Sofie har en bachelor i Idrettsvitenskap fra NTNU og personlig trener og veileder-utdannelse fra NIH. Som instruktør synes hun det er godt å ha en del kunnskap om teori og forskning knyttet til trening, og det gir ekstra trygghet når hun skal lage programmer eller gi tips til deltagere som kommer frem og spør om ulike ting etter timene.
Smidig er en veldig artig time, forteller Sofie, for den er variert både i tempo, belastning og type øvelser. Her får man trent både styrke, balanse og fleksibilitet. For henne handler smidighet om å ha god kroppskontroll, og en sterk og fleksibel kropp. Hun synes det er artig å lage timeprogram til Smidig, for her kan hun velge mellom mange ulike typer musikk og øvelser. Som erfaren instruktør er Sofie opptatt av at alt skal være mulig å gjennomføre for alle som kommer på timen, uansett nivå, og gir samtidig alternativer som de ekstra smidige kan velge å utfordre seg litt mer med.


Både Sofie og alle vi instruktørene som var på timen oppfordrer ALLE andre til å prøve ut Smidig, og gjerne gå på flere timer før du bestemmer deg for om du liker det eller ikke, spesielt om du ikke har prøvd ut yoga eller pilates før. Det er en del tekniske øvelser som vil bli mer effektive etter hvert som man får erfaring med dem, og den rolige pusteteknikken kan (for noen) være krevende å lære seg. Hvis du ikke får til en øvelse eller du lurer på hvor den egentlig skulle kjennes, oppfordrer Sofie deg til å ta en prat med henne etter timen, for hun tar seg alltid god tid til å svare på spørsmål, eller bare ta en prat om trening :)

Strålende fornøyd Smidiggjeng!
Asbjørn vs. Sofie - noen må kanskje gå litt mer på Smidig?
Så kjenner du som meg at den litt for stive treningskroppen hadde hatt godt av å bli litt mykere, litt mer fleksibel – rett og slett litt mer smidig? Da er det bare å slenge seg med på en av Smidigtimene våre! Oversikt over hvem som har de ulike timene, hvilket senter og til hvilken tid de er, finner du på nettsiden vårHåper vi sees på smidig :)
Klem Nina

torsdag 19. mars 2015

Vårfest i SiT Idrett

Det er kanskje litt tidlig å begynne å snakke om vårfest, når jeg tenker meg om. MEN i det siste har det vært fantastisk deilig ute med både sol, varmegrader og litt mindre vind. Og da får jeg med en gang den gode følelsen av vår i kroppen, og begynner å lengte etter mer sol og høyere temperaturer. Selv om vi vet hvor mye været her i Trondheim varierer, så er det lov å håpe at det snart blir skikkelig vår!

Og når våren først er i anmarsj her i Trondheim, er det lov til å feire nettop det. Min flotte kollega Sindre tok initiativ til SiT-sammenkomst lørdag kveld, og inviterte til festligheter hjemme hos seg. Og siden det var hele fire måneder siden sist vi her i SiT Idrett fant på noe spell sammen, passet det veldig bra!







Mange festglade instruktører, resepsjonister, treningsveiledere, PT-er og idrettskonsulenter møttes hjemme hos Sindre for en sosial og hyggelig kveld. Det har startet mange nye i SiT-Idrett bare siden jul, og det er alltid hyggelig å kunne bli kjent med hverandre utenfor våre svette og travle arbeidsplasser. Jeg føler meg heldig som hører til på en arbeidsplass sammen med så utrolig mange flotte, spreke, energiske og trivelige mennesker!



Det ble en veldig morsom kveld sammen med fantastiske kollegaer! Jeg gleder meg allerede til neste anledning for å samle denne flotte gjengen, og forhåpentligvis får da enda flere av oss anledningen til å være med :)

Klem Nina

mandag 16. mars 2015

Jeg vil ha flere gutter på gruppetimene våre!

God mandag!

For en gangs skyld har jeg skrevet et innlegg som for det meste henvender seg mot våre mannlige medlemmer her i SiT Idrett. Fordi ja, det er DERE, gutta, mennene, mannfolket, dere høyrøstede, sterke, spreke, flotte og smarte karer jeg vil ha tak i. Som instruktør her i SiT synes jeg nemlig at deres oppmøte er alt for dårlig på gruppetimene våre, og det helt uten grunn. Gruppetimer er nemlig ikke bare for jenter - tro det eller ei!


Synes du ikke at timenavn som RÅ! eller STÆRK! er mandig nok? Eller forstår du ikke hva vi holder på med inne i spinningsalen? Jeg kan forstå at det å karre seg alene på en av beatz-, movesfunk- eller stepmoves-timene våre kan være litt skummelt, men det er jo bare å ta med seg noen kompiser? Det er lite vi jenter synes er mer sjarmerende enn gutter som faktisk kan å danse ;)


Jeg har også tatt en liten prat med noen av de andre instruktørene, for å høre om de er enige eller ei. Flotte Camilla mener at på samme måte som jentene nå i større grad har entret styrkerommet, så er det på tide at flere gutter også trer ut av komfortsonen og inn i gruppetreningssalen. Hun mener at det er viktig å variere treningen for å unngå skader eller å gå lei, og at det artigste med å ha gutter på gruppetimer for hennes del er at de gjerne ser veldig utilpass ut når de kommer inn døra, men at de er som regel storfornøyde etterpå! Både som resepsjonist og instruktør møter ofte Camilla gutter her i SiT som vegrer seg fra å prøve gruppetimer, men hun har aldri opplevd at noen har angret i etterkant!



Vil du komme i form, må du trene hardt. Skal du trene hardt, bør du prøve gruppetimer i SiT. Kort, lang, tjukk, tynn, jente eller gutt - det spiller ingen rolle. Blir du ikke sliten, så gjør du noe feil. Personlig går jeg på SpinIntervall2 og Rå!, og kan med hånden på hjertet si at det er de øktene jeg gruer meg mest til i løpet av uka. Til alle gutter som er i gang med "deffesesongen"; ca 1000 kcal/time taler for seg selv! Dessuten, hvem liker ikke å bli instruert og slitne sammen med søte og spreke jenter? Men for all del, jeg beholder dem gjerne for meg selv...! - Herman (et av våre mannlige medlemmer som har skjønt at gruppetimer ikke bare er for jenter!)

Spreke Anneli forteller videre at hun synes det å ha mannfolk på timene sine gjør noe med gruppedynamikken, og at det er utrolig kjekt å kjøre time når man ser at sammensetningen av gutter og jenter øker energinivået og motivasjonen hos alle i salen. Anneli er ikke helt sikker på om det er tilfellet, men hun synes det kan virke som jentene blir ekstra motiverte til å presse seg litt hardere når det er gutter i rommet, og at guttene også i større grad jobber hardere når det er ei jente på matten ved siden av. Som instruktør tenker hun det er en fordel å ha med gutter på timen fordi man gjerne kan spille på et enda større spekter av øvelser og nivå. Et større mangfold i gruppen gir rett og slett en mer oppmerksom instruktør, og på denne måten får kanskje flere av deltakerne et bedre utbytte av timen. Anneli forklarer det å delta på gruppetime som gutt som å spise et kinderegg – 3 ting på en gang: man trener sosialt(ta med en kamerat eller smil til sidemann/kvinne), man får trent på dager hvor man kanskje ikke har lyst til å trene(fordi man har en veileder som sier akkurat hva man skal gjøre så man slipper å planlegge selv) og man får trent alternativt og variert(koordinasjon og bevegelighet hjelper deg i andre idretter). Og det er vel flere enn den dama som har hørt at fotballtrener Per-Mathias Høgmo fikk Djurgården-spillerne til å danse ballett for å bli bedre i fotball?


Anneli og jeg vil ha flere gutter på timene våre!
Flotte Vilde S er også en av de instruktørene som alltid synes det er gøy når det kommer gutter på timene hennes! Hun er enig i at det er et klart flertall av jenter på gruppetimer, spesielt timene som involverer litt trinn og koreografi. Men for hennes del pleier faktisk nesten alltid å være et par gutter på lørdagstimene hun har (Puls og Hardcore), og det er veldig hyggelig! Hun skjønner godt at barrieren for å møte opp på time for første gang kan være stor siden du ikke vet hva du går til, og heller ikke vet hvor stort treningsutbytte du vil få av å være med. Men hennes inntrykk er at de aller fleste klarer å henge med! Som instruktør synes Vilde det er veldig gøy med litt mangfold på timen, og hun tror faktisk at både guttene og jentene presser seg enda litt mer når de har en kjæreste/kompis/venninne ved siden av seg i salen.


Henrik & Jørgen jobber hardt, og blir skikkelig slitne av å være med på Stærk!


Stærk er "gratis" trening, hvor du slipper å tenke. Du møter opp og blir pushet gjennom en time hard og effektiv trening. Dersom du har mye som skjer er dette perfekt, da du vet nøyaktig hvor mye tid treningen tar, du trenger ikke tenke eller organisere noe mer rundt den. Og du får en intensiv treningøkt, som blir akkurat så hard som du gjør den til. Hele poenget er at det er sykt digg at noen har planlagt treningen og pusher deg gjennom den - Jørgen (også en av våre mannlige deltagere som har skjønt at gruppetimer ikke bare er for jenter!)

Sportybaben Trine er også en av de som liker å ha gutter på timene, og det er det mange grunner til. Blant annet forteller hun at de gir ALT, uansett hvilken time de er på, og spesielt hvis de er flere sammen. Gutter finner jo alltid noe å konkurrere i, om det så er lengst ned i spagaten på smidig, eller høyest opp i puls på spinning. Trine synes også det er supermotiverende når gutta på spinningtimene brøler fordi de er slitne. I tillegg synes hun det er topp at de mannlige deltagerene er flinke på å gi konstruktiv tilbakemelding på timene de deltar på, eller kommer med relevante spørsmål i etterkant, og spesielt trekker hun frem gutta som går på smidig, de er ekstra flinke!


Instruktør Trine & deltage Åge
Som du kanskje skjønner av dette innlegget, er det jeg ønsker meg akkurat nå flere gutter på gruppetimene våre! Og jeg er ikke alene om det. Så, hva skal jeg gjøre nå, tenker du kanskje? Jo, du skal ta utfordringen om å teste ut en gruppetime eller to i løpet av de to siste ukene frem mot påske. Og så synes jeg selvfølgelig det er veldig gøy om du dokumenterer det ved å legge ut bilde på instagram og tagger det med #guttatestersit #sitidrett og @treningisit, så plukker vi ut og publiserer de beste bidragene!



Trenger du inspirasjon kan du vite at guttegjengen på bildet over forrige uke gjennomførte sitt eget SiT Maraton, hvor de var innom hele seks gruppetimer i løpet av EN dag! De startet med yoga 08.30, fortsatte på steppump kl 12.30, hardcore 16.00, pump 17.50, beatz 18.55 og avsluttet dagen på SpinIntervall2! Det er utrolig imponerende, selv om det er på kanten til galskap!

Klem Nina

torsdag 12. mars 2015

Gjestetrening hos SiS

Tidligere denne uken var jeg på en konferanse i Stavanger i forbindelse med studiet jeg går på. På slike konferanser blir det ofte mye stillesitting, og kun med små innlagte pauser ble vi både utålmodige og rastløse i løpet av konferansedagene. Det som da var så fint, var at studentsamskipnaden i Stavanger har et stort og relativt nyoppusset treningssenter som vi kunne benytte oss av på grunn av gjestetreningsordningen studentsamskipnadene har seg i mellom! Det var rett og slett utrolig deilig å få tømme kroppen for både rastløshet og energi etter mange timer på konferanse.




Vi tok turen til SiS Sportssenter både mandag og onsdag, og ble tatt veldig godt i mot av blide og hyggelige resepsjonister! SiS Sportssenter var stort og flott, og inneholdt både klatrehall, idrettshall og styrke- og kondisjonsarealer over to store etasjer. I den øverste etasjen var det pusset opp og innredet som et crossfit-inspirert treningsstudio, og det fungerte veldig bra! I løpet av de få dagene vi var i Stavanger fikk vi altså testet ut treningssenteret hele to ganger, og var strålende fornøyde hele gjengen!


Sondre tester nytt treningsutstyr

Anette og Sondre tøyer ut etter treningen! 
Obs obs! Godt vi hadde t-skjorte på! 
Tommel opp for SiS Sportssenter!
Så ikke nøl med å benytte deg av det å kunne trene hos de andre studentsamskipnadene hvis du er på besøk i en av de aktuelle byene! Det er morsomt å teste ut treningstilbudet hos de andre samskipnadene, og så kan det i tillegg være artig å prøve nye timekonsept som vi ikke har her i SiT, slik som Karoline og jeg gjorde hos SiO Athletica sist sommer!

Klem Nina 

tirsdag 10. mars 2015

Asbjørn om det å være mannlig instruktør

Liker du blide og positive kollegaer? Eller skryt fra pene jenter på nesten daglig basis? Kunne du tenke deg å få lønn for å trene? Liker du mye oppmerksomhet fra nevnte pene jenter både på julebord og i hverdagen? Eller kunne du tenke deg å bli sett på som umenneskelig sprek allerde fra første time du jobber? Slik er hverdagen for vår mannlige instruktør, Asbjørn!
Tidligere denne uken tok jeg en liten prat med han om hvordan han trives som instruktør her i SiT og spurte om han ikke kunne fortelle litt om hva han liker ved jobben sin. Asbjørn forteller at den lille håndfullen som er av mannlige instruktører, gjerne kunne ønske seg noen flere med på laget, og ikke minst så regner han med at vi jentene her i SiT er enige i akkurat det! Asbjørn mener også å huske at det var ønsket flere dansepartnere til jentene på forrige julebord, selvom de 8 som var der jobbet så godt de kunne! :)

Karoline, Asbjørn og meg før MaratonSpin våren 2014
 "Du har sikkert også hørt om legendariske SiT-jenter som for eksempel Trine eller Nina? Vel, jeg kan melde om at dette er mennesker jeg nå snakker med både titt og stadig, og har begge som venner på face, nuff said! Sånn er det når man jobber i SiT! Trine ville også informere om at jeg nå trener styrke med hu aleine, så ja, her er det lov å bli litt starstruck. 
Man kan også regne med spørsmål fra kundene om både det ene og det andre, noe som gjør at i hvertfall jeg føler meg som en guru innenfor spinning, og dette har jeg gjort siden jeg begynte her i SiT. Så hvis du liker å trene, og vurderer om dette er noe for deg, så ja, det er det. Sleng deg på neste kurs og la deg overraske over hvor få av fordommene som egentlig stemmer" - Asbjørn!

Trine, meg og Asbjørn i sving på julebordet
Vi tar godt vare på våre mannlige kollegaer









Jeg ønsker meg også flere mannlige kollegaer her i SiT, og synes selvfølgelig DU skal følge Asbjørn sitt råd! Lurer du på noe mer om kurs eller hvordan det er å jobbe her i SiT Idrett, kan du sende en mail til Ida på ida.s.mjosund@sit.no, kommentere i feltet under, eller sende meg en mail på sitblogg@gmail.com - ikke nøl med å ta kontakt!
Klem Nina

søndag 8. mars 2015

Feir deg selv, flotte jente!

Hipp hurra for 8. mars og den internasjonale kvinnedagen, en dag hvor vi skal hedre kvinners rettigheter og ha fokus på kvinners posisjon og situasjon i samfunnet. Og vi skal ikke bare fokusere på oss her i Norge, men også på de som ikke nødvendigvis har rett til utdanning eller rett til å bestemme over eget liv. Det er så viktig å åpne øynene, se litt ut over trygge Norges grenser, og forstå på hvilken merkverdig måte verdenssamfunnet er skrudd sammen. Kanskje vekker det også en lyst til å prøve å gjøre en innsats for de som ikke er like heldige som oss!

Men jeg synes også det er viktig å bruke denne dagen til å vende blikket litt innover, til å erkjenne hvilken flott, smart og fantastisk dame, kvinne og jente DU er. Kjenn etter selv, at du innimellom stresset og bestrevelsen etter å oppnå hverdagens travle gjøremål og etter å strekke til på alle områder, faktisk er ganske bra. Jeg tror at vi jenter setter alt for lite pris på oss selv for akkurat den vi er. Prøv å se deg selv utenifra, prøv å se hvor imponerende alt du får til egentlig er.

I anledning kvinnedagen, vil jeg også be dere, flotte, unge kvinnfolk, om å tenke litt over hva slags fokus dere har på treningen deres. Det er så imponerende, alle timene og arbeidet dere legger ned på sentrene våre. Det bugner over av spreke jenter på gruppetimene våre, og ikke minst har vi i løpet av de siste årene også invandert styrkearealene. Men tenk litt over hvilket fokus du har når du er på trening. For her i SiT ønsker vi at trening skal ha et sunt fokus, det skal handle om velvære, god helse og et godt selvbilde. Vi ønsker at man skal trene fordi man vet at det er bra, og ikke minst fordi man har lyst til å trene. 

Vi forstår hvilke positive effekter trening og fysisk aktivitet har på hverdagen vår, slik som bedre søvn, mer overskudd og energi, bedre konsentrasjon og økt motivasjon, samt både glede og godt humør. Men likevel er det ikke alltid vi klarer å balansere hverdagen vår, og noen av oss opplever at treningen kan få et tvangspreget og negativt fokus. Og kjennes det slik for deg, så skal du vite at det er hjelp å få (dette gjelder selvfølgelig for gutta også!).

Jeg synes faktisk det er imponerende, alt det vi jenter får til i løpet av en dag, eller en uke, eller en måned- for ikke å snakke om et helt år! Vi rusher av gårde, og lider til tider litt for mye av det velkjente flink-pike-syndromet. Det er lov til å roe ned, kjenne etter og gi seg selv en klapp på skulderen. Så bruk også dagen i dag til å feire seg selv littegranne - rett og slett fordi du er så flott! 


Klem Nina

torsdag 5. mars 2015

Trivelig trening!

God kveld alle sammen!

Som de fleste helt sikkert har fått med seg tidligere, synes jeg at jobben min her i SiT Idrett er verdens beste deltidsjobb. Jeg er omgitt av blide og fantastiske kollegaer hver eneste gang jeg er på jobb, både instruktører, veiledere, PT-er og resepsjonister, og ikke minst har vi en super stab på toppen! Jeg gleder meg hver eneste gang jeg tar turen til ett av idrettsbyggene våre, om det så være seg fordi jeg skal ha gruppetime, PT-time, veiledningsvakt eller om jeg skal trene på egenhånd. 

Når det kommer til den delen av jobben min som inkluderer veiledningsvakter og egentrening, hvor jeg oppholder meg i lengre tid i styrkearealene våre, blir jeg ekstra glad når det er ryddig og trivelig rundt meg! Og det er egentlig ikke  mye som skal til for at vi klarer å gjøre det litt mer trivelig å være på sentrene våre, er det vel?

Det har i løpet av de sise årene blitt utrolig mange medlemmer her i SiT Idrett, noe som bare er bra. Jeg synes det er supert at det er så mange treninginteresserte studenter, som er opptatt av å holde seg i form og kjenner hvilken positiv effekt trening har på kroppen og hverdagen vår. Men det at vi har blitt så mange treningsinteresserte gjør også at det til tider bugner over av folk på sentrene, noe dere sikkert fikk med dere i forrige innlegg, og da kan det bli kaos om vi ikke tar litt ansvar. Her i SiT har vi laget noen regler om generell treingssenterkultur for bruk av sentrene våre, og du har helt sikkert sett plakatene som henger i styrkerommene? Under presenteres noen av punktene litt mer utfyllende, og det håper jeg kan hjelpe deg med å ta litt mer ansvar for at vi skal ha det hyggelig sammen på trening neste gang du besøker ett av sentrene våre ;)



Triveligere trening

Treningskort

- Treningskortet skal brukes HVER gang du trener. Ha det klart når du kommer slik at du ikke lager kø ved kortleseren. 


- Skal du på gruppetime? Da må du huske å bipe kortet  både i kortleseren og i bookingmaskinen.

- Finner du ikke treningskortet i lommen eller baggen? Gå til siden mens du leter, slik at du ikke forsinker andre. 

- Har du ikke treningskortet med - finn frem legitimasjon og vis det uoppfordret til resepsjonisten.  

- Har du verken treningskort eller legitimasjon - da får du dessverre ikke trene!

Kondisjonsapparatene

- Når du trener kondisjon, er det normalt å svette mye. Det er deilig for deg, men ikke like deilig for personen som skal bruke kondisjonsapparatet etter deg. Vær flink til å tørke av med såpevann og papir når du er ferdig, også om du bare har varmet opp i ti minutter!

- Skal du ha en lengre kondisjonsøkt bør du ha med deg et håndkle! Dette gjelder også om du for eksempel svetter svært mye under styrketrening, tørk av etter deg - og bruk gjerne håndkle på mattene.

Styrkearealet

- Del på apparatene; trener du alene og har lange pauser mellom settene dine, la andre ta mellom om det er mulighet for det. Da får flere trent samtidig, andre slipper å stå i kø og irritere seg, og man sparer tid! Det å la andre trene sammen med deg, kommer deg selv til gode neste gang :)

- God orden i treninsrommet er alltid hyggelig! Hvis du selv er på trening og skal bruke utstyr for styrketrening, så er det deilig å slippe å måtte lete senteret rundt etter det du trenger. Enkelt og greit skal du legge ting tilbake der de hører hjemme; vektskivene og medisinballene skal tilbake på stativene sine, mattene tilbake på krokene eller stangen sin, og håndtak osv tilbake i de sorte boksene. Det handler om at det skal være enkelt å finne frem for andre - tenk at du skal være snill mot "fremtidige deg"! 

- Er du for eksempel og trener styrke på ettermiddagen da det gjerne pleier å være mange mennesker i styrkerommet samtidig, så husk på at du ikke er alene. Dette gjelder på flere områder, og spesielt når det kommer til det å forstyrre andre. Skal du spørre om hvor lenge en person har igjen på ett apparat, eller om du kan ta et sett i pausen til en annen, ikke spør mens den personen holder på med en øvelse, mange er da svært fokusert. Her må man også tenke på sikkerheten til de som løfter og konsentrere seg.

- Skal du gjøre øvelser som tar mye plass, og hvor du kanskje (uten at du tenker over det) kan være til fare for andre, se deg rundt - og ikke ta det som en selvfølge at alle andre er obs på hva du driver med.

- Er det veldig fullt på senteret, og de fleste vektskivene er i bruk - husk å spørre før du tar fra andre (men igjen, ikke når noen er midt i et løft). Det kan hende at vektskiver som står ved siden av en som trener er ment for bruk i neste sett.


Mye hyggeligere å komme til et ryddig knebøystativ!

Generelt
Har han egentlig singlett på?

- Av hygeniske årsaker, som det også står i reglene for bruk av treningssentrene, er det ikke lov til å trene uten sko, og i hvertfall ikke barbeint. Og skoene du har på deg må ikke har sort såle, dette kan sette merker på gulvene, og er ikke spesielt artig for rengjøringspersonalet å vaske vekk. Vi oppfordrer også våre trenende til å bruke t-skjorte på trening.

- Bruk treningsapparatene til det de i hovedsak er ment for. Selvfølgelig er det lov til å gjøre øvelser i stativ som egentlig ikke er ment for det du skal gjøre, men har du mulighet til å velge andre stativ enn de mest populære (som for eksempel knebøystativene), unngår man unødig kø og irritasjon blant andre. Se forøvrig eksempelet under!


Hvis vi tenker litt over vår egen oppførsel på treningssentrene - blir det mye triveligere å trene!

Resten av reglene for bruk av sentrene til SiT Idrett finner du her. Så håper jeg at vi sammen klarer å skape et enda bedre treningsmiljø for oss selv og andre :)


Klem Nina