torsdag 31. oktober 2013

Reisebrev - Berlin

Høsten hadde kommet til Berlin også, tross 22 varmegrader!
God morgen!

Da er jeg tilbake på bloggen for en stund, og håper dere koste dere med gjesteinnleggene fra Elin K forrige uke. Selv synes jeg innleggene til Elin er livlige og fine, og gleder meg til hun skal skrive mer om noen uker!

Forrige uke passet det ekstra bra at Elin skrev innleggene i og med at jeg deler av uken var på klassetur til fantastiske, høstfargede Berlin. Og i den anledning tenkte jeg det passet seg med en liten reiserapport fra turen :)

Søndag kom vi tidlig frem, og hadde hele dagen til fri disposisjon. Uten noen spesielle planer for dagen, hang jeg meg på en gjeng i klassen som skulle ta turen til det jødiske museet. En spennende og anerledes museumsoppevelse. Kvelden ble tilbrakt på sushiresturant med min gode venninne Amanda, som for tiden er på utveksling i Berlin.

Fine jenter på vei gjennom parken!

Ellen fikk leke seg i høstløvet!

Berlinermuren

Mandag var det fullt kjør med skoleopplegg hele dagen med besøk i de nordiske ambasadene og guidet tur i Riksdagen, hvor vi fikk fantastisk utsikt over hele byen. Tirsdag var det busstur hele dagen med korte stopp på ulike attraksjoner som skulle studeres nærmere.

Onsdag var det duket for nok en dag med kjøring i buss, men da det meste av opplegget og sightseeingen skulle foregå utenfor byen, og siden jeg måtte hjem litt tidligere, bestemte jeg meg heller for å være turist alene i Berlin for en dag. Jeg leide en sykkel og fartet rundt til nye og spennende steder i byen, og fikk se en helt annen side av Berlin fra sykkelsetet. Litt snikmosjon inne i bilde også, i motsetning til å sitte i buss hele dagen ;)

Nam!
Alene på sightseeing 





Minnemerket for Holocaust


Kulere sykkel skal du lete lenge etter!
Flotte Amanda ble med på sykkeltur og lunsj
























Klasseturen varte egentlig uken ut, men i og med at fagdagen jeg var med på å arrangere under UKA gikk av stabelen torsdag 24.10, måtte jeg hjem noen dager tidligere. Litt synd i og med at jeg så gjerne skulle fått med meg mer av flotte Berlin, men nå fikk jeg med meg litt av begge deler!

Tar du turen til Berlin har du i hvertfall mye å glede deg til! Både å se, gjøre, spise og oppleve! En spennende, anerledes og fascinerende by :)


Klem Nina

tirsdag 29. oktober 2013

Bli bedre kjent med Mari R



Navn:
- Mari Rokke


Stilling:
- Spinninginstruktør


Hvor lenge har du jobbet i SiT?
- Jeg har jobbet i SiT i snart to år, begynte i februar 2011.

Hvilke timer har du dette semesteret?
- Dette semesteret har jeg intervalltimer på Dragvoll: Mandag er det spinintervall 1 klokka 18.30 og lørdag er det også spinintervall1 klokka 11. Bare å bli med!!

Hva er arbeidsoppgavene dine?
- Jeg jobber mye med musikk i jobben min. Leter etter nye sanger og prøver å sette sammen timer som ikke bare består av «listepop». Jeg prøver så godt jeg kan å motivere de som deltar på timene mine: målet er jo at de skal være slitne når timen er over, og føle at det har vært en gøyal time!

Hva synes du er det beste med jobben din?
- Det å stå foran en gira gjeng og se hvordan de pusher seg selv litt ekstra gang på gang, det er så supergøy å se! Det girer jo meg opp også, så jeg kan yte enda mer av meg selv!

Hva liker du å trene selv?
- Jeg er veldig glad i spinning, men også dancestep er en stor favoritt for tiden. Jeg var nylig på en time med bosu styrke, noe som også var veldig artig. Begge anbefales på det sterkeste :)

Og hvordan motiverer du deg selv til å trene?
- Humm.. Det varierer veldig. Det er litt tung å komme seg på trening fra tid til annen, men jeg veit at det er så digg når jeg er ferdig! Det er vel det som er hovedmotivasjonen tenker jeg, den følelsen man har når man er ferdig på trening.

Utdannelse:
- Jeg går lektorutdanning på Dragvoll, med fagene historie og engelsk. Jeg er på 3 året, så er ute i praksis nå på en ungdomsskole, kjempegøy! 

Hva gjør du på fritiden? 
I tillegg til å studere jobber jeg på Falkanger på Solsiden, og trives godt med det. Utenom studier og jobb så er jeg veldig glad i å være med vennene mine, vi finner alltid på så mye gøy sammen! Filmkvelder, tapas og kanskje en tur ut? Masse moro i alle fall.

Beste treningsmusikk, og har du en yndlingslåt for øyeblikket?
- God treningsmusikk bør ha en klar beat mener jeg, så techno og «partymusikk» er storfavoritten både på timer og når man trener alene. Det er vanskelig å velge bare en favoritt, men jeg har nylig oppdaget en som heter «Here We Are» av Dj Tht, Auzern som jeg synes er ganske kul! Den er å finne på lørdagstimen min, folkens!

Personlig hilsen:
- Hurra for dere! Det er kjempegøy å være instruktør når det er så mange gira folk på timene våre! Det nærmer seg eksamensperiode med stormskritt, men husk at trening gir bedre motivasjon og større overskudd til å sitte og pugge. Stå på!

søndag 27. oktober 2013

Vi ses om fire uker


Med dette innlegget takker jeg for meg frem til neste gang. Fra og med 11 november er jeg tilbake enda en uke som gjesteblogger, og vil blant annet skrive litt om dette:

Christel, Christine, Anneli, Lene, meg, Carina, Camilla og Marit Anne

En heidundrende artig seanse som deltager på ”Fight og Flight” timen til de flotte damene Christine Høyvik og Anneli Marsfjell. Det skal jeg si dere var artig! Jeg var også så heldig å fikk dele det hele med flere av mine flinke kolleger som sprekt stilte opp som svett heiagjeng.

Heidi Helgesen inviterte meg på smidigtimen sin

Jeg har også fått besøke flere av mine kollegers timer, og vil vil fortsette med dette jevnlig fremover. Blant annet vil dere få lese om Heidis evne til å skape rolige smidigatmosfære.

Sondre Bråten, meg, Astri Tangen Moen, Marthe Thorshaug og
Merethe Ihle
Kanskje vil dere også få et innblikk i helgens galskap. Dere gjør i alle fall det inne på min egen bloggside energiskedager”, som vil pustes til live igjen til uken. Vi ses der!

Klem fra elin

lørdag 26. oktober 2013

En begivenhetsrik dag!


Dagene virkelig raser av gårde. Vips, så var det lørdag igjen. Den dagen der man kan sove litt lenger, der man får bonuspoeng for trening, og ikke minst: Dagen man kan fråtse i snadder og snaskens!

Selv har jeg Puls og Hardcore på lørdager sammen med en entusiastisk gjeng som hopper like høyt hver uke, og som alltid får meg i storslagent humør. Deltagerne som skaper en pulserende stemning og har gjort timen til ett av ukas høydepunkt for meg. En absolutt god start på helga!






















Og mer moro skal denne dagen bringe. Når kalenderen skinner av notiser som: ”sushidate med jentene”, ”Fight or Flight-blogging” og ”festligheter med galskapen”, da kan man jo ikke annet enn å glede seg!



Kanskje skal du også på puls og hardcore, eller ses vi kanskje på ”Fight og Flight”? Hvordan ser din lørdag ut?

Klem fra elin

fredag 25. oktober 2013

Pilates med Tuva


De som kjenner meg vet at jeg er typen som velger de hardeste treningstimene, der musikken dundrer og tempoet er høyt. Pilates er derfor ikke en treningsform jeg er spesielt kjent med, men siden jeg anbefaler andre å prøve seg utenfor komfortsonen av og til, tenkte jeg det var tid for å lytte til min egen anbefaling. Kishia, en god venninne og kollega av meg, var helt enig, så vi planla å møtes på Tuvas pilatestime. Ingen av oss så det som noe problem at vi begge hadde hatt en hard time først, vi skulle jo bare på pilates, der musikken er lav og stemningen er rolig. Vi så for oss at dette ville bli en fin form for nedtrapping og uttøyning.

Vi setter oss klare på hver vår matte mens den skjønne Tuva blid og rolig tar oss gjennom litt forkunnskap, der vi får vite at magen i pilates omtales som powerhouse, og at kraften gjennom timen skal komme derfra. Videre leder hun oss gjennom ulike øvelser, deriblant en øvelse hun omtaler som ”hundred”.


Vi får instruksjon om å ligge med ryggen godt ned i gulvet, holde 90 grader i hofteledd og kneledd bruke powerhouse til å løfte skulderbladene litt opp fra underlaget, for så å vifte med våre utstakte armer. Jeg føler meg øyeblikkelig som en sprelsk fisk, men setter pliktoppfyllende i gang. Noen repetisjoner og tunge pust senere, sier hun med rolig stemme ”også 90 til”. Jeg kjenner jeg blekner, men overbeviser meg selv om at jeg med riktig fokus vil kunne få det til. Heseblesende peser jeg meg gjennom 30 repetisjoner til før jeg deiser i gulvet, vrir meg i smerte av melkesyren som biter i magen, før jeg tappert fortsetter med de gjenstående repetisjonene. Når vi omsider er i mål og får legge oss ned, føles det som om livet er gitt meg i gave, og idet jeg skal nyte seiersfølelsen over å ha kommet meg gjennom i live, avbryter Tuva tankene mine med ordene ”også bare to slike hundreds til”. All min selvtillit er nå borte, og det eneste jeg klarer tenke på, er hvordan den bitende melkesyren fra i stad nå har akkumulert seg til ti illsinte, glefsende hunder, fastbitt i den stakkars magemuskulaturen jeg før timen trodde var sterkere enn som så.


Jeg ser bort på Tuva, som elegant utfører samme øvelse, men som likevel ser urovekkende avslappet ut i forhold til oss pinnestive debutanter. Rolige oppmuntringer kommer uanstrengt fra Tuva, som minner oss på å slappe av i nakke og hode. Selv føler jeg at nakken spennes som hos en okse, og kikker bort på min skrekkslagne venninne, som med en lidende mine over ansiktet viser at det ikke bare er jeg som sliter med å puste. Når de 300 repetisjonene endelig er overstått og vi hiver etter luft, meddeler silkemyke ord fra høyttalerne at vi nå er ferdige med oppvarmingen.



Både Kishia og jeg har for lengst innsett at dette ikke var så lett som først antatt, og skjønner at vi er nødt til å ta det med godt mot og en real dose selvironi, noe som passer godt når Tuva introduserer oss for denne stillingen:



Da det humoristisk legges til at stillingen kalles for ”happy baby”, klarer jeg ikke lenger å holde maska, og bryter ut i en ukontrollert og gryntende latterkrampe. Latteren sprer seg som ild i tørt gress rundt i salen og plutselig ligger vi alle med rumpa i været og rister i takt med gledeshikstene.


Til tross for mitt strevende forsøk på å se dreven ut, ble jeg tidlig avslørt som skjelvende nybegynner. Likevel kunne jeg ligge midt i rommet blant alle de dyktige gjengangerne, uten å føle meg malplassert. Tuva presenterte variasjoner og nivåer av øvelsene, slik at også ferskinger som Kishia og jeg kan henge med. Hun gjorde at vi følte oss velkomne og ivaretatt, og viste stor tålmodighet for stønning og fnis fra oss som jevnlig så ut som stranda hvaler der vi forsøkte å følge instruksjonene.


Det var ikke det at instruksjonene var utydelige eller vanskelige å forstå, neida, alt var beskrevet i klar tale og i godt forklarende bilder, vi bare fikk ikke kroppen til å gjøre det hun sa. ”Hold kroppen helt rett, maks en finger skal brukes som støtte. Slapp av i armen og i nakken, løft beina for så å senke dem kontrollert ned igjen” lød det med glad og uberørt Tuva-stemme i rommet, mens hun illustrerte øvelsen smertefritt i front. Hun fikk alt til å se så lett og fint ut, men så fort jeg prøvde meg på det samme, var det langt fra elegant og føltes absolutt ikke riktig. Alle muskler stod på høyspenn og ansiktet mitt så ut som en rødsprengt tomat.



Enda øvelsesutførselen min hadde store mangler, var jeg fornøyd med egen innsats, og kjenner allerede nå at jeg ser frem til å ta neste steg utenfor komfortsonen. Og det er ikke bare jeg som er fornøyd, her er en hilsen fra Kishia:

Takk, Tuva, for en fin Pilatesøkt, og for at du var så tålmodig med oss nybegynnere som fniste oss (om enn noe anstrengt) gjennom hele timen! Høydepunktet for meg var at du leverte en time med trening der Elin slet like mye som jeg gjorde – det skjer tross alt ikke så veldig ofte! Bra jobba!”


Takk for at du tok meg igjennom denne treningsopplevelsen, slike minner sitter på minnebrikka lenge.


Klem fra Elin

torsdag 24. oktober 2013

Torsdagsquiz


Hei alle sammen.

Hver fjerde uke kan dere nå teste hvor mye dere får med dere fra hverdagen til Sit Idrett. Her kommer første mulighet:


Det går mange ulike timerttyper i Sit Idrett, og kanskje er du en av de som kjenner timene godt? Men klarer du å gjennkjenne hvilket timeskonsept bildet under er tatt fra?





Hvilke av disse timekonseptene kjører denne mannen fast på timeplan dette semesteret?



1. Corebar
2. Yoga
3. Dansstep











På hvilket av våre tre treningssenter befinner stepkassen min seg på dette bildet?



Skriv svaret ditt i kommentarfeltet. Lykke til!


Klem fra Elin

onsdag 23. oktober 2013

Trines gladdans


Trine Rishovd er jenta som alltid smiler. Hun sprer glede til alle hun ser, eller rettere sagt; til alle som ser henne. Det ser ikke ut til å spille noen rolle hva hun gjør, for smilet er der uansett. Som om hun ikke kan noe for det, hun bare er en gledesspreder man ikke kan unngå å legge merke til.

Første gang jeg fikk oppleve Trines glade smil var på en time jeg hadde for noen år siden. Det er nemlig slik at Trine har vært medlem i SiT Idrett lenger enn hun har vært instruktør her, og har derfor brukt masse tid i treningssalene våre. Jeg skulle ha en vikartime på Gløshaugen, og hadde bestemt meg for å kjøre et splitter nytt PulsStep-program for anledningen. Dessverre er det slik at til tross for hyppig gjennomgang og planlegging på forhånd, går ikke alltid timene helt etter planen. I mitt tilfelle gikk ikke timen så flytende som jeg hadde sett for meg, men idet jeg følte trangen til å gjemme meg under steppen, ser jeg det blideste og mest beroligende ansiktet i aerobicens historie. Der stod hun midt i salen og ”digget energisk til musikken”. Svett, varm og knallfornøyd med tallene som skinte fra pulsklokka. Et strålende fornøyd medlem som, uten å være klar over det selv, fikk sjakk på nervene til vikaren i front på et millisekund, kun ved å være seg selv.



Det viste seg at den glade jenta var spinninginstruktør i hjembyen sin, og en dyktig en også. I tillegg fikk jeg snart se at denne solstrålen hadde et stort potensiale også i aerobicsalen, noe flere enn meg var enig i. Det tok derfor ikke lang tid før hun tråkket i vei på sykkelen i SiTs regi, og bare noen måneder etterpå stod hun også i front med sin første Step&Core-time. Nå har hun kjørt timen over tre semester og har mange faste og fornøyde fans parat i salen kl 08.15.


Trines time er ikke bare en gladopplevelse, men også en herlig utfordring for både koordinasjon og kondisjon. Instruksjonen hennes er lett å følge da hun med tydelige kommandoer tar deg fra trinn til trinn med sin sjarmerende dialekt og oppmuntrende smil. Timen er godt gjennomtenkt og har flytende overganger som alle passer inn i den drivende musikken hun har plukket ut.





















Selv er jeg ikke spesielt flink til å følge koreografi, så da jeg i tillegg endte opp på en plass med dårlig synsvinkel til Trines step, var jeg litt engstelig for at jeg ville snuble i egne bein, men ingen fare. Det var som om kommandoene til Trine kom på akkurat rette plassen hver gang, og ledet beina mine over steppen i en mye mindre klønete stil enn først fryktet. Jeg kunne bare slippe engstelsen og leve meg inn i musikken, og vips så stod jeg der med et glis som ei fnisete tenåringsjente og utbrøt ukontrollert til fotografen ”dette er gøy!”

Noen svingom og pulsslag senere var det tid for styrkedelen. Tiden hadde gått så fort at jeg ikke engang hadde fått med meg at timen snart var over. Jeg hadde storkost meg!


Før vi dro spurte jeg Trine om hun har noen form for fast rutine ho alltid må gjøre før en time, og dette var svaret jeg fikk:
Gode gud, det her er litt tvangstankeaktig, men eg MÅ ha rett type sokka til rett time. Ikkje alle dagar er det slik, men innimellom er det K-R-I-S-E om eg har "feil" sokkar.. Desse sokkane kan derimot vere heilt rett på neste time. Trur eg må leggast inn altso, detta her e jo aldeles tullete. Eg MÅ også ha kaffe før timen min kl 0815 - eg blir ein step-amøbe uten, dette her er nøye testa, eg har derfor ofte med meg kaffe inn i salen om eg ikkje har hatt tid til å drikke før timen”.


Takk, Trine, for at ditt blide og lekne vesen er med på å løfte treningsdagen til så mange. Du er toppen!



Klem fra Elin 

mandag 21. oktober 2013

Hei alle sammen!


Jeg er Elin, er 26 år og har vært å treffe i SiT Idrett både i resepsjonen, som treningsveileder og som instruktør de siste årene. Jeg er utdannet personlig trener og kostholdsveileder, spinninginstruktør og gruppetrener gjennom NIH, og har holdt på med bachelor i idrett her i Trondheim. Ved siden av dette har jeg ulike småkurs, og nå er det styrkecoach som står for tur.

Jeg har tidligere blogget som ”energiskedager”, men på grunn av for få timer i døgnet har den dessverre måttet stå i frys i flere måneder. Nå har dagene åpnet seg litt igjen, og kanskje vil det komme livstegn fra bloggen igjen. En ting er i alle fall sikkert, jeg vil være gjesteblogger her på SiT-bloggen hver fjerde uke frem til nyttår, og jeg gleder meg til å komme i gang!

Et av mange glade øyeblikk i salen

Da min store lidenskap er trening og hverdagen min tilbringes i SiTs lokaler, er det nok dette innleggene mine vil omhandle; trening og moro i SiT Idrett. Planen er å besøke andre instruktørers timer og skrive om dem. Det er jo så mange flinke folk i SiT Idrett! I tillegg vil nok ett og annet oppskriftsinnlegg også forekomme, ved siden av aktiviteter og sysler jeg gjør sammen med den lille familien min.

Familien min


Stay tuned, så sees vi snart. 

Elin

søndag 20. oktober 2013

Gjesteblogger; Elin K


Det er på tide at bloggen får et frist innpust og input fra andre her i SiT Idrett. Så fra nå skal Elin K en gang i måneden, altså hver tredje uke, skrive de tre faste, ukentlige innleggene. Elin har jobbet i SiT i flere år, og er både erfaren som spinning- og aerobicinstruktør, resepsjonist og som treningsveileder. 

Elin og jeg har mange like og ulike sider, og med en stor felles interesse for trening, helse og livsstil tror jeg dette blir et fint supplement til mine innlegg. Elin med sine interesser og mange timer på idrettsbyggene våre vil gi bloggen et litt annet preg enn den har hatt det siste året, men det vil jeg tro kun kommer bloggen, meg og dere som lesere til gode :)

Jeg gleder meg i hvertfall til å se hva slags innlegg Elin kommer med de gangene i måneden hun har gjesteinnlegg. Og med dette innlegget vil jeg ønske Elin velkommen som gjesteblogger for første gang nå førstkommende uke!

Husk på at det bare er å fortsette å sende inn mail om ting dere lurer på, eller temaer som dere ønsker at jeg eller Elin skal ta opp her på bloggen :)


Med ønsker om en herlig søndagskveld!


Klem Nina

fredag 18. oktober 2013

Squash

Visste du kanskje at på idrettsbygget vårt oppe på Dragvoll har vi tre flotte, kjempefine squashbaner? Og har du ikke prøvd det artige, utfordrende og fysisk krevende spillet før, er det i hvertfall på tide!

Squash er et racketspill med opprinnelse i England på 1800-tallet. Det spilles vanligvis ved at to og to spiller mot hverandre, men kan også spilles i double-variant ved at man spiller to og to på lag. Squash spilles innendørs på baner med fire vegger med egne squashracketer og med en liten, myk og hul ball som spillet har fått sitt navn etter. Squash regnes som et meget fysisk krevende spill, og det er i tillegg kjempemorsomt! Hurtig og slitsomt, og veldig artig å utfordre venner og bekjente.

I en liten oppsummering spiller man squash ved at ballen slås mot frontveggen, evt via en av de andre veggene. Ballen må treffe under den øvre vegglinjen, og over den nedre. Når du server må den også treffe frontveggen over servelinjen. Kampene spilles vanligvis i tre eller fem games hvor hvert game går til 11 poeng, og man må alltid vinne gamet med minimum to poeng.

Alle de gjeldende reglene for squash er fint hengt opp på tavlen ved squashbanene på Dragvoll, så det krever svært få forberedelser i forkant av en squasøkt. Men har du lyst til å sette deg ordentlig inn i reglene, er det bare å ta en titt på denne siden.

Alt du trenger å vite henger ved
banene!
Og blir det noen tvil under økten, er det bare
å ta ekstra titt på reglene!



Min flotte og sporty squashbuddy Elise 

Klare for fredagsøkt!

Har du ikke prøvd squash før, er det absolutt på tide. Svært lettvint er det også, i og med at du kan booke bane selv på sit.no/trening, eller følge denne linken. Bare velg Dragvoll idrettssenter og Squash i menyene. Racket og ball får du også låne for en billig penge :)

Og så er det verdt å merke seg den viktigste regelen under en squashkamp; "UNDER EN BALLVEKSLING SKAL MAN ALDRI FORSØKE Å SLÅ BALLEN HVIS DET ER FARE FOR Å TREFFE MOTSTANDEREN MED BALLEN ELLER RACKETEN. I SLIKE TILFELLER STOPPER MAN SPILLET, OG MAN SPILLER ENTEN BALLVEKSLINGEN PÅ NYTT ("LET"), ELLER SÅ BLIR MOTSTANDEREN STRAFFET ("STROKE")."

God trening!

Nina