onsdag 31. oktober 2012

Ukens ansatt: Astrid E

Navn: Astrid Øygarden Eikill

Stilling: Aerobicinstruktør


Hvor lenge har du jobbet i SiT? Gikk instruktørkurs i SiT høst 2011/vår 2012 og begynte med egne timer i august i år. I høst har jeg Mosjon og PulsStep.

Hva er arbeidsoppgavene dine? Sette sammen og kjøre aerobictimer. Det går mye tid på å finne bra musikk og gode, funksjonelle øvelser. Når jeg har time er min oppgave å veilede og motivere deltakerene.

Hva synes du er det beste med jobben din? Jeg er jo helt ny innen instruktøryrket, og synes det er fantastisk å få mulighet til å utfordre meg selv på denne måten. Det gir et veldig selvtillitsløft når jeg får til å lage og holde en god time! Litt mindre egoistisk sett vil jeg si at det er flott om jeg får formidlet treningsglede og kunnskap som andre kan dra nytte av. Det er veldig kjekt å se at folk kommer tilbake på timen uke etter uke. I tillegg er det jo supert å få betalt for å trene!

Hva liker du å trene? Jeg elsker gruppetimer, og spesielt de litt tøffere, som Corebar og Hardcore. I tillegg liker jeg å ta meg en løpetur i ny og ne, både intervall (har beseiret sykkelheisbakken på Bakklandet en del ganger!) og langturer. Jeg er også stor fan av funksjonell styrketrening à la øktene du finner på http://treningslykke.blogspot.no/, som tidligere SiT-instruktør Alanna Kingsrød står bak. Kan trenes hvor som helst!

Utdannelse: Går femteåret på mastergrad i Energi og miljø (siv.ing.). Har også et årsstudium i fransk fra Stavanger som jeg ikke bruker til noe, hehe.

Interesser: Trening selvfølgelig, dans (danser moderne og jazz i NTNUI Dans), matlaging, film og kos.

Beste treningslåt/musikk: Tror stikkordet her er variasjon, så alt mulig! Pop, rock, hip hop, dubstep. “My Body” med Young the Giant er en fin en. :)

Personlig hilsen: Alle mennesker har en atlet i seg. Kom deg på trening! Prøv mye forskjellig og finn noe du liker å holde på med, som også er utfordrende. Kroppen din vil takke deg resten av livet!

mandag 29. oktober 2012

Spinningkurs

Som mange sikkert har fått med seg, arrangerte SiT Idrett nytt spinningkurs denne helgen, altså lørdag 27.10 og søndag 28.10.

Det var 14 flotte deltagere påmeldt, både gutter og jenter!

Under kurshelgen var det Ida Mjøsund og Tore Blokkum som var ansvarlige, og sto for både det praktiske og det teoretiske opplegget.
Deltagerene var så absolutt i trygge hender hos to av SiT´s mest erfarne instruktører og idrettskonsulenter!

Slik så programmet for helgen ut:


Lørdag 27.10

09.00 - 10.30:   Innstilling av sykkel + sykkelteknikk.
                         Eksempeltime
10.30 - 10.45:   Pause
10.45 - 12.45:   Instruktørrollen
                         Teknikk, skader og førstehjelp
12.45 - 13.15:   Pause
13.15 - 15.00:   Musikkbruk (teori og praksis) inkl. pause
15.00 - 17.00:   Praksis: 1 sang (ca 3 min.) per deltager

Søndag 28.10

09.00 - 09.45:   Eksempeltime
09.45 - 12.00:   Praksis: 2 sanger (5-6 min.) per deltager
12.00 - 12.30:   Pause
12.30 - 15.00:   Utholdenhetstrening og timeoppbygging (SiT sin mal)
                         Oppsummering og kursbevisutdeling



Som programmet over viser, var det både praksis og teori i løpet av helgen. Begge deler er svært viktig for å kunne utvikle seg til å bli en god spinninginstruktør. Det er ikke bare å sette seg på sykkelen og skru på musikken - kunnskap om trening, sykkelteknikk, timeoppbygging, musikkbruk- og analyser kreve sitt for å kunne lage og gjennomføre en god spinningtime.

Teori i sal 2

I tillegg til delene med teori, ble det brukt mye tid inne i spinningsalen. Både til gjennomgang av teknikk, eksempeltimer, og ikke minst fikk deltagerene prøve seg i instruktørrollen! Enten det er på aerobickursene til SiT, eller det er på spinningkurs, blir man kastet ut i rollen som instruktør med en gang. Det kan for mange være skummelt, men øvelse gjør mester, og det blir veldig fort bare morro!


Svært fornøyde deltagere etter helgens kurs! :)

Flotte Ingrid (øverst til høyre, nest ytterst) som du vanligvis møter i resepsjonene våre, var også på kurset:

"Veldig fint kurs med fin mengde praksis. Godt å få prøvd seg på sykkelen foran kursleiarane og få gode tips og veiledning. Me lærte blant anna om kva det innebær å vera instruktør og basic treningslære, men også mykje om musikkbruk. Eg var relativt rådvill ang. musikkbruk, men Ida viste oss genial musikkanalyse! Eit superbra verktøy som eg gleder meg til å ta i bruk! Musikken høyres heilt annleis ut og får ein anna virkning når ein veit korleis den "ser ut"! Blir litt tullete i hovudet av slik kunnskap og, for no blir eg sittande og skrabla "åtterstrekar" til musikk som fengar!
Var kjekt å sjå at me var så mange forskjellige "instruktørtyper" på kurset! Det må jo love godt for "spinnarar", som forhåpentligvis finn ein instruktør ein liker!" - Ingrid


Artig at så mange meldte seg på kurset - spinning er en super treningsform, og ikke minst er det utrolig gøy!


Nina


lørdag 27. oktober 2012

Ukens ansatt: Karoline



Navn: Karoline Solheim
Stilling: Spinninginstruktør

Hvor lenge har du jobbet i SiT? 
Jeg begynte i August i år. Føler meg heldig som jobber her på senteret, det er kjempegøy!
Hva er arbeidsoppgavene dine? 
Samle bra treningsmusikk, sette sammen et energifullt og motiverende spinningprogram, møte opp til timen med et smil om munnen, og få alle i salen til å få en treningsøkt hvor svetta renner og pulsen går til topps!
Hva synes du er det beste med jobben din? 
Følelsen jeg får gjennom en spinningtime når jeg ser deltagerne jobber hardt, men samtidig ser at de koser seg. Det er så godt med en skikkelig hard treningsøkt mellom leseøktene i livet som student, hvor man får koblet fra og får ny motivasjon. Det er utrolig gøy å se alle som er fylt opp med ny energi og godt humør når de går ut av salen.
Hva liker du å trene? 
Det jeg alltid har likt best med trening er det å trene sammen med andre, enten det er løping, sykling eller ski. Gjennom oppveksten min har jeg prøvd mye forskjellig, men nå i hverdagen er jeg veldig glad i trening inne på senteret, hvor jeg liker godt en fin variasjon mellom saltimer og trening ute i studio.
Utdannelse: 
Jeg studerer til å bli sykepleier. Er nå i siste innspurt, og er ferdig til sommeren. Det gleder jeg meg til :)
Interesser: 
Venner betyr mye for meg, og jeg tilbringer mye tid sammen med de. Ellers går mye av tiden til studier, trening og jobbing på St. Olavs Hospital.
Beste treningslåt/musikk: 
Remix av kjente sanger er alltid en slager på spinning, mange kjenner igjen låten og syns det er gøy med en ny vri som gir masse energi. En sang som alltid får kroppen til å smile i en treningsøkt er Jasper Forks sin versjon av ”River flows in you”.
Personlig hilsen: 
Stå på, tren så kroppen har det bra, og du blir glad 

torsdag 25. oktober 2012

Trening med mening - vel gjennomført!

Jakob og Silje L - fit for fight
I går gikk "Push the limits" av stabelen 19.30 på Portalen! Dette var en team teach time vi i SiT arrangerte til inntekt for ISFiT og støtt en deltager.

Det kostet 50 kroner å være med, og pengene som kom inn går med til å hjelpe litt mindre priviligerte mennesker fra et annet sted i verden, slik at de kan komme hit til Trondheim å få være med på ISFiT-festivalen i februar 2013.

Silje L og Jakob hadde laget et forrykende program, med spenning og mystikk som hovedtema, hvor alle fikk muligheten til å utfordre seg selv - derav "push the limits".

En artig, spennende og vel gjennomført time!

Spenning og mystikk fra første sekund!

Stilig oppstilling i det timen starter

Etter hvert kom lyset på - og energien stod i taket!

Engasjerte, og utrolig dyktige instruktører!

Flotte instruktør Marthe var også på timen, og gav alt!
"Det var knallbra! Veldig gjennomført, i forhold til tema, musikk, lysbruk og koreografi. Instruktørene sammarbeidet bra, og jeg kommer til å være støl fra topp til tå! Var hard jobbing, og masse utfordringer, som jeg selv syns er utrolig gøy!" - Marthe 

Kjempeflinke deltagere, utrolig artig å se på! :)


Knalltøffe og flinke deltagere gav alt gjennom hele timen - en fornøyelse å se!

"For ein kveld!! Eg hadde det utrulig artig saman med den herlige gjengen som kom for "trening med mening". Eg syns timen blei utrulig bra og fekk trent godt, og håper deltakerne føler det likeins. Tusen takk til Jakob for eit herlig samarabeid, takk til SiT og ISFiT som ga oss mulighet til å lage programmet og sist men ikkje minst, takk til alle som var med på timen og skapte god stemning og samtidig ga pengar til "støtt ein deltakar"!" - Silje L 

"Jeg storkoste meg, og syntes det var artig at så mange tok seg tid til trim og veldedighet" - Jakob


Les mer om ISFiT her!


Nina

mandag 22. oktober 2012

Støtt en deltager med "Push the limits"


Onsdag 24. oktober arrangerer SiT Idrett i samarbeid med ISFiT en 75 min Corebar team teach til inntekt for "Støtt en deltaker", billetten koster 50 kr og alle inntekter går direkte til formålet. Bli med!

Onsdag kl 19.30 på Portalen stiller Silje L. og Jakob med et spennende, mystisk og utfordrende program, der alle har mulighet til å utfordre seg og sine grenser - Push The Limits!
Her har du muligheten til å kombinere en herlig, tøff og utfordrende treningsøkt med et bidrag til en god sak! Instruktørene gjør dette på frivillig basis for å bidra til Støtt en deltaker.

ISFiT står for den ”Internasjonale Studentfestivalen i Trondheim”. ISFiT arrangeres annethvert år, og hver festival har et tema av sosial og politisk karakter med internasjonal relevans. Teamet for ISFiT 2013 er global handel, og festivalen finner sted i Trondheim 7.-17. februar. ISFiT er en ideell organisasjon og arrangeres ved hjelp av innsatsen til over 400 engasjerte Trondheimsstudenter.

ISFiT 2013 tar sikte på å ha den mest mangfoldige og inkluderende representasjonen av deltakere så langt i festivalens historie. Målet er å bringe flere enn 450 deltakere fra over 100 forskjellige land til Trondheim. Dette er mulig å oppnå med din hjelp!

Deltakerne som inviteres er blant de mest engasjerte, men ikke nødvendigvis de mest privilegerte, studentene i verden. Mange av de er totalt avhengige av at ISFiT deler ut reisestøtte, og denne støtten kan du bidra tilHer kan du lese mer om Støtt en deltaker!

Jakob og Silje gleder seg til timen, og håper på å se akkurat deg!







"Timen er bygget opp som en vanlig corebar-time, og det vil avslutningsvis være fokus på balanse og styrke. Gjennom hele timen vil det være en rød tråd som tar for seg blant annet ulike følelser og stemninger, men også den kroppslige bevisstheten. Timen vil by på utfordringer uansett om du har vært på en corebartime før, eller ei." - Jakob & Silje 


Det vil selges billetter på Portalen fra kl 17.00-20.00 mandag og tirsdag, og fra 17.00-19.30 onsdag! Billetten koster 50 kr, men det er selvfølgelig mulig å bidra med mer!

Vel møtt!

Nina :)

søndag 21. oktober 2012

Activio!

Activiosystemet på Dragvoll har nå blitt oppgradert, og er tilgjengelig på utvalgte spintimer på Dragvoll! Spintimer med activio er markert på timeplanen for dragvoll med en "A". 


Grafisk intensitetsmåler på veggen
Hva er Activio?
Activiosystemet er et gruppetreningsbasert pulsmålingssystem. Activiosystemet overfører pulsinformasjonen trådløst, og informasjonen vises på en grafisk intensitetsmåler på veggen ved siden av instruktøren - anonymt og individuelt. 


Pulsbeltene deles ut av instruktøren i spinsalen i forkant av timen, og man logger seg inn via en touchscreen hvor man oppgir alder eller antatt makspuls.
Dette er for å kunne beregne individuelle treningssoner. Av hygeniske årsaker må man som deltager kjøpe egen pulsbeltestrikk i resepsjonen (50,-). Har man pulsbeltestrikk fra før, er det mulig at denne passer til activiobeltene!

Skjermen hvor du plotter inn alder
eller makspuls
Activiobeltene henger klare i det
hvite skapet!




  jjj

Treningssonene hos Activio er:

Hvit (under 60% av makspuls) - lett

Blå (60% - 70% av makspuls) - noe anstrengende

Grønn (70% - 80% av makspuls) - anstrengende

Gul (80% - 90% av makspuls) - veldig anstrengende

Rød (90% - 100% av makspuls) - maksimalt

Puls er et godt redskap for å styre intensitet, men kan ikke følges 
slavisk da blant annet ulik dagsform og sykdom kan påvirke pulsen.
Den viktigste intensitetsstyringen man har er å bruke følelsen i 
kroppen - og jobbe opp mot melkesyreterskel. Instruktørene på timene 
vil igjennom hele timen koble intensiteten både opp mot følelsen i 
kroppen, og Activio.

Forklaring av intensitetsmåleren

Mari instruerer deltagerene
på SpinIntervall 1
Jeg var innom på SpinIntervall 1 sist torsdag 17.15 på Dragvoll for å få ett innblikk i hvordan en time med Activio forløper seg. Mari var vikar på timen, og her er hva hun synes om bruken av Activio:

"Jeg synes det er veldig greit med activio. Det er lettere å forklare deltagerene hvor de skal ligge under de ulike etappene på timen, i stedet for å bare referere til kroppslige følelser. Det er også en veldig god motivasjonsfaktor både for meg og for deltagerene, de kan følge med på sin egen fremgang samtidig som jeg blir inspirert av å se hvor hardt de jobber under timen. Det motiverer meg til å yte mer! :)" 


For å få riktig treningssoner (prosent av makspuls) må man registrere riktig makspuls på touchscreenen. Makspuls i for eksempel løping og sykling er sjelden identisk. Det vil dermed si at man kan ha avvik i forhold til den reelle makspulsen, og dermed også i treningssonene, hvis man ikke har gjennomført en makspulstest på sykkel.

Interessert i å vite din makspuls? SiT Idrett tilbyr gratis treningsveiledning, her kan du få hjelp til å måle makspuls både ved løping og på sykkel. Hvis ikke har du også muligheten til å få en relativt nøyaktig måling av makspuls ved bruk av Activiosystemet på en spintime - ved å yte maks siste del av siste arbeidsperiode vil man kunne oppnå makspuls. Hvis du føler at du har enda litt igjen mot slutten av arbeidsperioden - merk deg antall pulsslag og legg til ca. 5 slag.




Spørsmål? Bare spør instruktøren på timen om hjelp!


Ønsker du å vite mer om Activio - klikk her!




Nina

fredag 19. oktober 2012

Stå opp mot urett - TV-aksjonen søndag 21.oktober!



Førstkommende søndag, 21.oktober, er det duket for årets TV-aksjon. I år går inntektene til Amnesty Internationals arbeid for å avdekke og stanse brudd på menneskerettighetene!

Amnesty International
"Drømmer om en verden der de grunnleggende menneskerettighetene oppfylles for alle. Vi eksisterer for mennesker som på grunn av maktmisbruk lever i ekstrem fattigdom, som blir fratatt sin rett til helsetilbud, skole eller tak over hodet, som blir undertrykt, fengslet eller forfulgt."

Amnestys innsats nytter
"Når mennesker over hele verden går sammen om å sette flomlyset på et overgrep, har vi kraft til å stoppe det. Vi vet at vi har bidratt til å hindre tortur, stanse henrettelser og gi beskyttelse til aktivister i fare. Vi vet at vi har lykkes i å få et stort flertall av verdens stater på vår side i kampen mot dødsstraff, og vi vet at vi har bidratt til å endre diskriminerende lover i mange land."

Amnesty er uavhengige
"Amnesty International er en verdensomspennende og medlemsstyrt organisasjon. Vi er politisk uavhengig og tar ikke imot statlig støtte. Vi står fritt til å slå ned på menneskerettighetsbrudd uansett hvor de finner sted. Har i dag over 3 millioner medlemmer, og støttespillere i 150 land."


Førstkommende søndag kan du altså gå årets viktigste søndagstur! 

Vi oppfordrer alle som har tid og mulighet til å melde seg som bøssebærer her .
Amnesty avd. midtnorge melder at de hovedsakelig mangler bøssebærere på sørsiden av byen, altså på Saupstad, Kolstad, Heimdal og Romolslia. Så om du melder deg som bøssebærer, noe jeg håper du gjør, er det fint om du skriver i kommentarfeltet at du har mulighet til å gå i ett av de overnevnte områdene.

Muligheten for å melde seg som bøssebærer på nettsiden som er nevnt over går dessverre ut i kveld, men du slipper ikke unna av deg grunn!

NTNUI har fått tildelt et stort område rundt Berg, så det er bare å møte opp på hovedkontoret på idrettsbygget Gløshaugen søndag fra 15.30 (husk legitimasjon!). Etter innsamlingen blir det kaffe, saft og nystekte vafler på idrettsbygget!

En annen mulighet er også å bli med i Studentersamfundets reservekorps! Hvordan du gjør det finner du ut her!
Da vanker det også billetter til RBK-kamp som takk for innsatsen!

Er du ikke hjemme, og dermed ikke har mulighet for verken å gå bøssebærer eller å støtte alle de flinke bøssebærerene som går rundt på søndag, kan du gi et bidrag her . Og husk at alle monner drar, uansett!

SiT idretts ansatte oppfordrer alle studenter i Trondheim til å stå opp mot urett - og støtte Amnestys fantastiske arbeid!










"Bli bøssebærer, gi penger, og oppfordre andre til å gjøre det samme. Gjør dere det, så gir dere oss i Amnesty flere ressurser til å gjøre den viktige jobben vi gjør. Vi skal bruke pengene til etterforske for å avsløre og dokumentere overgrep, informere for å stille til ansvar, påvirke for å øve press på makthavere, aksjonere for å skape endring, og undervise for å gi folk redskaper til selv å kjempe for sine rettigheter. Amnesty har i over 50 år hindret tortur, stanset henrettelser og beskyttet aktivister i fare ved å flombelyse deres situasjon. Jo flere som vet, jo vanskeligere blir det å fortsette overgrepene."            - John Peder Egernæs, generalsekretær Amnesty Norge. 
Gå inn og lik TV-aksjonens facebookside for informasjon og oppdateringer, eller sjekk ut Amnesty sine nettsider!


Nina :)







torsdag 18. oktober 2012

Studietur til Valldal !

Fine turkamerater på fergen fra Molde til Vestnes
Helgen som var dro vi, 4 jenter fra arkitektstudiet på NTNU, på studietur til Valldal i Norddal, Møre og Romsdal. Nydelig norsk natur og fire dager borte fra Trondheim; vi kunne ikke annet enn å kombinere studietur med opplevelser i skog, mark og fjell. Med andre ord ble det en mini- høstferie, som også var studierelatert! Bedre kan det vel ikke bli?! I hvertfall ikke i forhold til samvittigheten og hverdags-tidsklemma!

Turen gikk fra Trondheim til Molde torsdag ettermiddag, og videre fra Molde til Valldal fredag morgen. Vel fremme i Valldal sjekket vi inn på "Juvet Landskapshotell", som oppgavene våre dreide seg om. Hotellet er tegnet av arkitektkontoret "Jensen & Skodvin", og ligger utrolig fint plassert som ulike "bokser" i flott terreng.

Valldal viste seg fra sin beste side dagen vi ankom

Fantastisk natur

Slik ligger hotellet som godt integrerte "bokser" i naturen
Ett av "hotellrommene"


Utsikt over dalen fra innsiden 

Herlige lenestoler hvor man kan nyte roen og
naturens stillhet

Det var helt fantastisk høstvær da vi kom frem, så ut på tur måtte vi! To nydelige gordonsettere bodde på hotellet, og de ble gledelig med oss på tur.


Flotte jenter og gordonsetteren Leo!

Stemningen sto i taket da vi kom over
masse skogssopp!
Trine ofret genseren sin, og vi renset skogbunnen!


Deilig med steam-
badstue etter turen!

Etter skogsturen ble det steambadstue, bading i elven, og treretters middag, før sjokoladen og kortstokken kom på bordet. Lørdag våknet vi til like fint vær, men etter frokost måtte vi ta fatt på skoleoppgavene.

På ettermiddagen kjørte vi videre mot Åndalsnes, og fikk da med oss "Trollstigen" på veien.

Stilig bygning på toppen av Trollstigen, tegnet av Reiulf Ramstad
Arkitekter AS

Flott utsikt!

Plattået er designet med lange gangveier frem til to utsiktspunkt 


Etter uvant turistoppførsel, kjørte vi videre til en DNT-hytte som lå ca 20 min fra Åndalsnes, i Skorgedal. Vi pakket sekkene, og trasket av gårde til "Skorgedalsbu". Vel fremme var det blitt mørkt, og siden strømforsyningen var defekt, ble det tacolaging og rensing av sopp med hodelykter!

Sopprensing i mørket!
Tacolaging med hodelykt
Peiskos
 Da vi våknet søndag morgen, var det fortsatt helt fantastisk høstvær, så ut på tur måtte vi igjen! Denne gangen gikk turen opp over tregrensen, og planen var å runde en av toppene i nærheten.

Fine jenter på tur!

Ut på tur - aldri sur! 

Kjempefin utsikt!

Den første snøen!

Fantastisk natur!

Sporty jenter på fjelltur!

Vi lagde bål, drakk kakao og spiste pinnebrød! Etter turen pakket vi sekkene, vasket ut av hytten, og satte nesen nordover mot Trondheim!

En kjempefin rundtur på nordvestlandet, områder av Norge som ingen av oss hadde sett og opplevd tidligere!


For mer informasjon, sjekk ut linkene nedenfor:

Juvet landskapshotell

Trollstigen

Skorgedalsbu og DNT



Takk for turen!

Nina :)