tirsdag 31. januar 2012

Ukens ansatt: Ola

Navn: Ola Svorkdal Hess

Stilling:
Resepsjonist

Hvor lenge har du jobbet i SiT?
Siden SiT Portalen åpnet i september

Hva er arbeidsoppgavene dine?

Kontroll og salg av medlemsskap, hjelpe våre kunder med å booke treningstimer, og svare på eventuelle spørsmål som måtte komme. På Dragvoll har vi jo i tillegg salg av matvarer. Ellers så handler det mye om å være blid og imøtekommende overfor de som trener, slik at de har lyst til å bruke SiT sine treningssentre. Det betyr at vi også må sørge for at det er ryddig på våre sentre.

Hva synes du er det beste med jobben din?
Den lar seg lett kombinere med studier, samtidig som jeg treffer masse mennesker. Også har jeg veldig lett tilgang til treningsfasiliteter før og etter jobb.

Hva liker du å trene?

Jeg er ganske kjedelig når det kommer til trening. Faktisk foretrekker jeg å kombinere trening med det å være ute. Så treningssentre er ikke helt min ting. Om sommeren er det mye jogging/løping, i tillegg til sommeraktiviteter som volleyball og fotball. Om vinteren er det ski som gjelder.
Ellers så liker jeg klatring som treningsform. Det gir god styrketrening til hele kroppen, samtidig som det er morsomt. Det er også god mental trening.

Utdannelse:
Idrett ved NTNU, samt økonomi og administrasjon ved TØH.

Interesser:
Jeg er nok ganske standard og kjedelig her også. Fritiden min har alltid handlet om idrettsaktiviteter og å være utendørs. Med totalt manglende evner innen områder som musikk, strikking og baking, samt lite interesse for PC og biler, så har fysisk aktivitet og friluftsliv blitt min trygge havn.
Men jeg setter også pris på å slappe av med gode venner.

Personlig hilsen:
Utnytt tilbudet som finnes hos SiT Idrett, men husk også å utnytte de fine dagene til å få litt frisk luft og mosjon ute! Variert trening gir bedre trening :)

mandag 30. januar 2012

SiT-bloggen live frå NM på ski


NM-stadioen bada i sol på siste dag under meisterskapen. Det er duka for stafett.
Den siste veka har NM på ski vorte arrangert på Voss, og SiT-bloggen har sjølvsagt hatt ein utsendt for å dekka det store skistemna. Og for eit NM det har vore. Folk har fått oppleva store idrettsprestasjonar, litt mindre idrettsprestasjonar, kjente skiløparar, mindre kjente skiløparar, dårleg ver og godt ver. Likevel er det stor skigleda som best kan oppsummera meisterskapen. På NM får dei nest beste langrennsløparane i landet, bryna seg på dei aller beste. Og det gror så godt i langrennsnasjonen Noreg at verken Petter Northug eller Marit Bjørgen kunne reisa heimatt med medalje i bagasjen. Dette seier mykje om breidden som idretten har her i landet.

NM på ski starta på torsdag med 10km skøyting for kvinner, og 15km skøyting for menn. Fredag var det sprint på programmet, og det skal seiast at begge dagane baud på store utfordringa då me fekk oppleva ekte vestlandsver. Sterk vind gjorde sitt til at tunge skirenn vart endå tyngre. Heldigvis hadde løparane vore ute ein vinterdag før, så alle fann vegen til mål. Laurdag var det skiathlon, det vil seia fellesstart der ein går fyrste halvdel av løpet på klassiskski, før ein går andre halvdel på skøyteski. Dei tre fyrste dagane var bloggen sin utsendte i si eiga NM-bobla, difor vart det dårleg med dokumentering. Den siste dagne vakna bloggaren imidlertid til liv, og stafettane vart breidt dekka med hjelp av fotograf vetlebror.


Rett etter start på damestafetten. Maiken Caspersen Falla frå sprintlandslaget drar opp tempoet.



Biletserie frå fyrste bakken. Underteikna i svart dress på fyrsteetappen for IL Viljar, SiT-kollega Elise i sporet ved sida av i raud og svart dress for Overhalla.


Berit Gjelten i fint driv på sisteetappen for NTNUI. Hu og hei, hu og hei, hu og hei.

Eg heiar lagveninna mi Kjersti V. inn mot mål. IL Viljar klarte målet sitt om å verta beste lag frå Voss i stafetten. Hurra.
Så er me direkte inne frå herrestafetten. Didrik Tønseth leiar framføre landslagsløparen Kristian Tettli Rennemo og Eldar Rønning. NM på ski skal og bør vera eit arrangement for breidden i langrennssporten, og på stafetten stiller mange heltar til start. Dette gjer stafetten til den aller kjekkaste øvinga under NM




Ny helt: Sjur Røthe
Gamal helt: Kristen Skjeldal












Landslagshelt: Martin Johnsrud Sundby












Grønne heltar var også på plass. NTNUI stiller alltid sterkt på NM, og årets arrangement var ikkje noko unntak. Dei hadde løparar til start alle dagane, og på sundagens stafett var det eit damelag og to herrelag som deltok. SiT sin utsendte kunne dermed gleda seg over gode løp frå gode samarbeidspartnarar frå NTNUI.

NM er som sagt ein fest for alle som satsar hardt på langrenn, og det er ikkje tvil om at det er mange som pustar landslagsløparane i nakken. Godt er det. For min del var det kjekt med NM på heimebane, sjølv om dei store resultata ikkje vart oppnådd. Ekstra gledeleg er det å sjå så mange kjente fjes frå SiT sine treningssenter, som satsar på ski. Her var løparar frå Team NTNU, Team Trøndelag, diverse landslag og elles enkeltløparar som stadig er å sjå på treningssentera. Dersom du har lyst å lesa meir om ski-nm på Voss, kan du gå inn her: skinmvoss.no.

For SiT-bloggen på NM:

Kjersti 

søndag 29. januar 2012

SiTblogg: Høyner med en!

Dette semesteret skal Kjersti og jeg være sammen om å dekke Trening i SiT på nett! Det føles bra å ha Kjersti med på laget, for mens jeg går i en boble av gruppetimer vil kanskje Kjersti ha et litt annet fokus på trening. Hun er blant annet treningsveileder og skiflinkis. Kjersti har en mastergrad i nordisk språk og litteratur, jeg har en mastergrad fra lektorutdanning i realfag (biologi og kjemi), og så har vi begge studert idretts- og bevegelsesvitenskap ved NTNU.

Har du ønsker til hva vi skal skrive om? Kom gjerne med forslag!



 Team SiTblogg: Like blide og med like lange bein. ;)

PS. Ny header er på vei :)

Marit Anne

torsdag 26. januar 2012

Rask restitusjon med smoothie

Trening og kosthald går hand i hand. For å få mest mogleg ut av treninga di, er det viktig at du har eit variert, sunt og velbalansert kosthald. Ein treng mat før trening, slik at kroppen er full av energi til økta. Under trening er det lurt å drikka godt. Vatn held lenge, sukkerhaldig drikka er ikkje naudsynt før du skal vera i aktivitet i godt over ein time. Så er ein ferdig med treninga, og ofte er matlysta dårleg. Det er ikkje uvanleg å vera litt kvalm etter ei hard trening, og mat er ikkje det fyrste ein tenker på. Pass fyrst på å drikka godt med vatn. Deretter bør det ikkje gå over 20 minutt, før du får i deg karbohydratar i ei eller anna form. Døme på raske karbohydratar kan vera banan, rosiner eller loff med syltetøy. Dersom dette ikkje fristar kan du forta deg heim og laga verdas beste smoothie. Det er enkelt, raskt, sunt og godt.






Fyrst finn du fram litt av det du har som kan passa i ein smoothie. Frosne bær/frukt, banan for søtning, litt youghurt og litt biola blir ein fin miks. Her kan du variera med ulike smakar. Tru meg, det skal mykje til for å mislukkast med dette.




Dersom du har ei slik maskin er du heldig. Eg er så heldig at mamma har ei slik. Oppi den vert det smoothie i ein fei, men det vert det garantert om du har ein anna elektrisk sak og altså.




Hell gjerne det mest flytande oppi fyrst, så slepp du at bananer og liknande klabbar seg på knivbladet.



Strø på med frosne godbitar. Her er det skogsbærblanding frå butikken, og bringebær frå torget på Voss.


Alt er kome i blenderen, og då vert det så fullt. Få gjerne hjelp av ein vaksen når du skal slå på  kjøkkenmaskina.



Dette ser då ikkje så aller verst ut, eller kva?



Hell smoothie oppi passande glas, og nyt umiddlebart. Denne er absolutt best når den er kald.


No har det forhåpentlegvis ikkje gått meir enn 20 minutt sidan du var ferdig trent, og det er berre å hella innpå med antioksidantar, vitaminar, karbohydratar og alt som godt er. Her er også mange av dine "fem om dagen". Smoothie passar også godt som sunn dessert eller frokost. Eg kan lova deg at smoothiedrikking skapar minst like god stemning som på biletet. Vel bekomme.

søndag 22. januar 2012

Vekas ansatt: Nora

Navn:
Nora Eikeland

Stilling:
Resepsjonist, hovedsaklig på Gløshaugen.

Kor lenge har du jobba i SiT?
Siden sommeren 2011.

Kva er arbeidsoppgåvene dine?
Sørge for at det kun er brukere med adgang som slipper inn, fornye treningskort, være streng hvis noen prøver å snike seg inn, være blid mot alle andre, gi informasjon om SiT Idrett, samt prøve å hjelpe til med alt mulig annet de som er innom måtte lure på.

Kva synest du er det beste med jobben din?
Jeg liker veldig godt at det er et studentpreget miljø, de fleste som jobber her, både i resepsjonen og instruktører er studenter, samtidig som den største andelen av brukerne er studenter. Det gjør at det er utrolig hyggelig å være på jobb, og at det egentlig ikke føles som en jobb. Det er sosialt og givende. Kunne ikke hatt en bedre deltidsjobb!

Kva likar du å trena?
Jeg faller under den katoegorien av trenende som er avhengig av å gå på timer. Slik passer det jo ypperlig å trene hos SiT, med et bredt tilbud av timer. Jeg går gjerne på alt fra pilates, til step og pump, og liker å få en god blanding av høy puls og styrke. Så langt har jeg holdt meg unna timer som inneholder for mye koordinasjon, men har som mål å bli bedre her og, så kanskje dansStep blir den nye favoritten? Jeg synes det er viktig at vi i resepsjonen prøver ut tilbudet som vi har på våre treningssenter, slik at vi kan gi gode tips til brukerne.

Utdanning:
Jeg går andre året på lektor i samfunnsfag, med fordypning i statsvitenskap.

Interesser:
Utover å trene så er jeg veldig glad i å reise. Har allerde vært så heldig at jeg har vært litt rundt omkring, men man får jo aldri nok. Nå til våren skal jeg noen uker til Mellom-Amerika og da er planen å prøve ut treneningsalternativer som ikke er så lett i kalde Norge, bl.a. surfing. Tiden jeg har vært i Trondheim har jeg også vært en flittig gjest hos studentersamfundet, med verv i både UKA og ISFiT. Det har vært utrolig gøy, en flott måte å møte studenter fra hele byen.

Personleg helsing:
Jeg vil oppfordre alle brukere hos SiT idrett til å prøve ut det fantastiske timetilbudet vi har. Det er utrolig flinke instruktører som tilbyr timer innenfor mange ulike kategorier. Samtidig som det er god trening, har man mulighet til å lære seg noe nytt. Hvis du er som meg og allerede benytter deg av tilbudet, så er det alltid rom for å prøve andre type timer, du kan f.eks. bli med meg i målet om bedre koordinasjon. For de som trives best i styrkerommet så vil jeg anbefale å prøve en time med en av våre flinke treningsveiledere, enten om du er helt ny og vil finne ut hvordan du skal bruke apparatene, eller om du er dreven og ønsker å få hjelp til å bli enda bedre. Det beste av alt er at disse tilbudene er helt gratis så lenge du er medlem :)

The return of Ingvild :)



Instruktørstaben i SiT Idrett er i stadig forandring siden de fleste av instruktørene er studenter, og deres tilstedeværelse i Trondheim i stor grad bestemmes av påbegynte eller avsluttede studier.

Dette semesteret får timeplanen en gjenforening med Ingvild A (Vatten Alsnes)! Ingvild har jobbet i SiT lengst av alle instruktørene, og Trondheimsjenta har instruert hele spekteret av gruppetimer samtidig som hun har hatt ansvaret for kvalitetssikring av timetilbudet og kursing av nye instruktører. Etter at hun nå nærmer seg slutten på turnuslegetjenesten i distriktsnorge vender hun tilbake til byen. Hun blir å finne på Portalen lørdag formiddag, med Kick-off kl 10.30 og Smidig kl 11.30. Disse timene skal Ingvild og jeg dele på, så følg med på facebook (SiT Trening) for å se fordelingen av lørdagene. ;) 






Kick-off er en kondisjonstime med slag og spark, inspirert av kampsport, men lagt opp som en Pulstime.





Smidig
timen innebærer styrke, bevegelighet og avspenning inspirert av tai chi, yoga, pilates og ballett.

onsdag 18. januar 2012

Basistrening på Gløs

Slyngetrening har mange fordeler: Ved hjelp av enkelt utstyr har man mulighet til å gjøre en rekke øvelser. Man kan enkelt justere motstand og gjøre øvelser som passer den enkeltes styrkenivå. Nøkkelen til at slyngetrening er svært nyttig og funksjonell trening er den ustabile settingen - armer og/eller bein dingler rundt, og man må jobbe mye med kjernemuskulatur for å holde nøytral ryggposisjon. Så hvor kan man som trenende i SiT Idrett/ NTNUI trene med slynger? I kjelleren på Idrettsbygget Gløshaugen er skyterommet utstyrt med herligheten (x4). Her er det mulig å trene så lenge det ikke foregår treninger for skytegruppa til NTNUI. Du kan gå gjennom treningsstudioet i kjelleren, eller ned trappa fra resepsjonsområdet.

Ned trappa til høyre her...
...så møter du denne døra!
























Fortsett så gjennom en halvskummel gang, og du vil få rommet på venstre hånd. Her finner du hele fire slynger som venter på å bli brukt. I tillegg er det blant annet medisinballer, kettlebells og bråsterk-apparat. Før jul skrev Kjersti et fyldig innlegg om trening av basisstyrke. Her får du litt flere tips:

Slyngetrening er ypperlig til styrketrening der kjernemuskulatur hele tiden blir utfordret. Mulighetene og øvelsesutvalget er enormt - bare fantasien setter begrensningene. En oversikt over noen av øvelsene finner du på en plakat på veggen.

Til deg som har lav selvtillitt innen tekniske ferdigheter, og lurer på hvordan slyngene skal angripes:
Her gjelder persienneprinsippet. Kjersti viser (what goes up, must come down):

Dra i tauet for å flytte slyngefestet opp.
Tauet ut til siden, og slyngefestet kan stilles ned.


























I tillegg til øvelsene vist i det tidligere nevnte innlegget, kan du for eksempel gjøre følgende:



Trekke opp og senke knærne mens du henger etter albuer eller med strake armer.

Klatre opp og ned fra stepen?
Sving beina ut til siden, prøv å holde igjen
og gjør rolige bevegelser!


Super øvelse for sete- og lårmuskulatur, samtidig
som man må jobbe med kjernen for balanse.

mandag 16. januar 2012

Ukens ansatt: Katrine

Navn: Katrine Henriksen Waage

Stilling: Aerobicinstruktør

Hvor lenge har du jobbet i SiT? 
Jeg startet i SiT høsten 2011.

Hva er arbeidsoppgavene dine? 
Dette semesteret skal jeg ha to timer i uken hos SiT. Puls på Portalen og Pump på Gløshaugen. Jeg har alltid vært veldig glad i musikk og syntes det er viktig med musikk som motiverer når jeg trener. Jeg bruker derfor mye tid på å finne og høre på musikk. Det viktigste er at jeg er godt forberedt på timene mine så jeg kan motivere deltagerne slik at de kan få absolutt maks ut av timene mine.

Hva synes du er det beste med jobben din?
Å spre danse- og treningsgleden min! Som instruktør er jeg så heldig at jeg kan velge den musikken og de stegene/øvelsene jeg liker best – kan det bli bedre?

Hva liker du å trene?
Jeg har alltid vært veldig glad i å danse. Jeg har tidligere danset 2 år med Freestyle og 3 år med HipHop. Jeg har også gått mye på gruppetimer, spesielt etter at jeg flyttet til Trondheim for 2,5 år siden. Jeg har dessuten blitt glad i ren styrketrening nå som jeg har pump en gang i uken. Pump har gitt meg ny og større treningsglede.

Utdannelse: 
Jeg går 3.året på Bygg og Miljøteknikk på NTNU. Tidligere har jeg tatt et årstudium i Økonomi og Administrasjon på HiBu.

Interesser:
Skole og trening tar opp det meste av min tid. :)

Personlig hilsen: 
Finn en time og instruktør du liker, gjør trening til en rutine i hverdagen din og du vil se at det gir deg mye glede og energi. Det vil også gjøre det lettere for deg å se fremgangen din – men ikke glem å variere treningen. God trening!

onsdag 11. januar 2012

Melkesyre, stølhet og tøyning

Hvorfor skal man tøye ut etter trening? Noen mener at man blir mindre støl etter en hard treningsøkt dersom man er flink til å tøye ut etterpå, men dette har vist seg å være en myte. I samarbeid med programmet Puls på NRK ble det i 2009 gjennomført et forskningsprosjekt (nrk.no) med frivillige personer som skulle teste om enkle tøyningsøvelser virket inn på muskelstølhet. Resultatene viste at tøyning ga minimal forskjell på graden av muskelstølhet og skader. Forskningen målte ikke bevegelighet eller "mykhet" som det står. Det er enighet om at tøyning kan bare hjelpe på bevegeligheten - ikke reparere såre muskler! Likevel passer det godt å tøye etter treningsøkten fordi man er varm i kroppen, noe som gjør tøyningen mer behagelig og reduserer risiko for skade.

Tøyning = Bevegelighetstrening
Bevegelighet er evnen til bevegelsesutslag i ledd eller leddkjeder. Redusert bevegelighet kan gjøre det vanskelig å utføre dagligdagse oppgaver (eks. knytte skolisser, snu hodet for å se bak når man rygger bil, strekke seg etter noe). I forbindelse med styrketrening kan man ha problemer med å utføre riktig løfteteknikk med redusert bevegelighet i hofter, knær og/ eller ankler. Noen har for eksempel problemer med å sette seg ned i dyp knebøy uten å løfte hælene fra gulvet. Da kan en årsak være at bevegeligheten i ankelen er redusert.
Kroppsholdning vil kunne påvirkes av dårlig bevegelsesutslag i muskulaturen. Korte muskler rundt hofteleddet vil kunne påvirke nedre del av ryggsøyla og hoftepartiet slik at man alltid går med en liten "knekk i hofta". Korte muskler rundt skulderleddet kan påvirke øvre del av rygg slik at man krummer ryggen og skuldrene glir frem. (Krum rygg er det riktignok mange årsaker til: økt alder, svak ryggmuskulatur, m.m.)
God bevegelighet er en forutsetning for god teknikk. Dersom bevegeligheten er dårlig kan det også gjøre treningseffekten dårligere fordi bevegelsesutslaget er lite og dermed har man ikke mulighet til å gjøre øvelsen optimalt/ "stort nok".

Det er primært muskelens bindevev (ligger rundt hele muskelen og mellom muskelfibrene og danner overgangen til muskelens sene koblet til knoklene) vi ønsker å forlenge med tøyning. Musklene blir ikke lengre, men vi kan dra på bindevevet som knytter musklene sammen med knoklene. Dersom du tøyer med raske, rykkende/gyngende bevegelser som bruker kroppens moment, kan du skade eller rive musklene. Det kan også skape en refleks som gjør at musklene står i mot tøyningen. Så hold på strekken med rolige bevegelser!  Det er også viktig å puste riktig når man strekker musklene. Det er kun på utpust du kan strekke en muskel, fordi den da er maksimalt avslappet. Så bruk utpusten til å komme ned i en dypere strekk/ større leddutslag, og hold på innpust.



Bilde fra norsk helseinformatikk.

Melkesyre, muskelsårhet og stølhet
Innledningsvis nevnte jeg den uvisse sammenhengen mellom tøyning og stølhet. Her kommer litt om det vi opplever som muskelsårhet/ stølhet:
Ved høyintensitetstrening opplever vi at musklene til slutt sier stopp, det blir ubehagelig og umulig å fortsette. Grunnen er at tilgjengeligheten på energi blir utilstrekkelig og det dannes mer melkesyre (et produkt av anaerob energifrigjøring) enn hva kroppen kan bryte ned. Melkesyre blir likevel relativt raskt brutt ned når intensiteten på aktiviteten roes ned. Melkesyre er ikke et avfallsprodukt, men kan brytes ned til energi som andre næringsstoffer. Denne prosessen skjer best under rolig bevegelse, så derfor er det lurt å jogge ned etter en spurt, generelt trappe ned intensiteten før du gir deg med treningsøkta. Melkesyre i muskulaturen er ikke grunnen til at vi føler sårhet og stivhet i musklene etter trening. Dette er resultat av at man under treningen har fått rifter i muskulaturen, rett og slett sår i muskelfibrene! Hvordan man legger opp treningsøkta og hvordan man trener påvirker grad av rifter i muskulaturen. Eksentrisk og isometrisk muskelarbeid vil ofte trigge muskelsårhet etter trening i større grad enn konsentrisk arbeid. Man vil derfor kunne kjenne sårhet i magemusklene etter å ha holdt statisk sit-ups-stilling i 1 minutt, men ikke bli fullt så stiv og støl dersom man varierer øvelsene og gjør mer dynamisk arbeid i 1 minutt. Stølhet er ikke nødvendigvis proporsjonalt med treningseffekt! Riktignok bestemmes stølhet også av hvor vant kroppen er til belastningen og hvor flink den er til å reparere skadene. Når man gjør nye øvelser (for eksempel går på en Corebar- eller Afro-time for første gang) vil man bli støl fordi man får brukt muskler som ikke er vant til å bli "utfordret".

I en studie (McArdle, Katch, 2006, s.503-507) gjorde man forsøk der deltakerne skulle beskrive muskelsårheten etter ulike typer trening, like etter, 24 timer, 48 timer og 72 timer etter treningen. Det viste seg at deltakerne opplevde mer muskelsårhet når treningen besto av gjentatt intens belastning under eksentrisk arbeid enn fra konsentrisk og isometrisk arbeid. Forsøket viste heller ikke noen sammenheng mellom melkesyre og muskelsårhet: Etter høy-intensitets løping (konsentrisk arbeid), med betydelig forhøyet blodlaktat (melkesyre i blodet), rapporterte deltakerne ikke om mye muskelsårhet i ettertid. I motsetning, rapporterte de om mye muskelsårhet etter å ha løpt i nedoverbakke (mer eksentrisk arbeid ved at man må holde igjen), selv om dette ikke ga forhøyet blodlaktat.

Gruppetimer
Tøyningsdelen vi gjør ved slutten av en gruppetime bidrar lite til å øke bevegeligheten, til det holder vi strekken altfor kort tid. Likevel hører det med, det er en deilig avslutning på timen! I tillegg til at det er behagelig (?) å ta en kort strekk på de største muskelgruppene, samt nakke og skuldre, bidrar dette 5-minuttet til at pulsen roer seg og kroppen får tid til å nærme seg normal tilstand før vi forlater treningsrommet. Dersom du ønsker å få økt beveglighet anbefaler jeg å gå på Smidig eller Yoga!



Kilder:
Olympiatoppen
McArdle & Katch, 2006, Exercise Physiology

tirsdag 10. januar 2012

Ukens ansatt: June

Navn: June Alette Holter

Stilling: Resepsjonist og spinninginstruktør

Hvor lenge har du jobbet i SiT?
Startet høsten 2011.

Hva er arbeidsoppgavene dine?
Som ansatt i SiT Idrett er det viktig å fremstå som en god ambassadør og fremme trening og helse på en sunn måte. Som spinninginstruktør er min arbeidsoppgave å motivere og coache deltagerne underveis i timen. Liker å kjøre harde timer som gjør at man kan hente ut det lille ekstra. Samtidig er det viktig å ha generell kunnskap om trening og være tilgjengelig for kunden før og etter en time. I resepsjonen møter vi alle spreke Trondheims-studenter med et hei og gjerne et smil. Setter god kundebehandlig høyt og håper alle våre medlemmer trives godt på våre sentre. Som resepsjonist handler det om å være tilgjenglig og hjelpsom ovenfor alle kunder, uansett problem eller spørsmål. I rolige perioder gjør vi forefallent arbeid som å fylle på sprayflasker, tømme søppel og ikke minst rydde vekter - gratis styrketrening :) 

Hva synes du er det beste med jobben din?
Miljøet her på SiT er absolutt det beste med jobben! En livlig, positiv og imøtekommende gjeng som alle deler felles interesse for trening og positive holdninger. Det er også veldig artig å jobbe på et så fint senter som Portalen, hvor det kun er studenter som trener.

Hva liker du å trene?
Jeg spiller for Trondheims Ørn, så det blir fotball stort sett hver dag. Utenfor sesong og på andre fridager prøver jeg å legge inn styrketrening eller en spinningøkt. Liker også godt å klatre, og merker at kroppen har veldig godt av andre utfordringer en tredemølla og styrkemaskinene!

Utdannelse:
Går dette året på Sonans Privatgymnas og har vel 7-8 studieår foran meg...

Interesser:
Hverdagen er stort sett fylt av fotball, jobb og skole!

Personlig hilsen:
Sett deg realistiske mål og nå disse ved varisjon i treningshverdagen, da får du både positive opplevelser og lettere motivasjon. Og som jeg pleier å si på spinning: det koster underveis, men det er absolutt verdt det når man er ferdig :)

søndag 8. januar 2012

Pigget og klar for ny treningssesong

Nydelig vinterdag i Trondheim i dag, men i stedet for å finne frem skia og dra til Bymarka, snørte jeg heller på piggskoa og labbet til Portalen. Joggesko med pigg er den smarteste investeringen jeg har gjort denne sesongen! Jeg fikk god bruk for de i juleferien, både på snøkledt fjell og islagt skogsvei. Dersom du er glad i bevege deg utendørs anbefaler jeg virkelig piggsko!

Hvis du har to par joggesko kan du få satt pigger i dine vanlige joggesko på sportsforretning (søk på pigging av joggesko, så får du info på nett). En rimeligere løsning er brodder, som også fungerer finfint. Jeg synes likevel det er godt å slippe å passe på at broddene er med hele joggeturen.


Løp med pigg - føl deg trygg!




Søndagsstemning på Portalen:

På Portalen møtte jeg Christine som forberedte seg til morgendagens Kick-offtime på Gløshaugen. Dette blir hennes første semester med kick-off, og hun er spent på å prøve noe nytt. Jeg er sikker på at Christine kommer til å mestre denne timen - hun har i allefall god erfaring med å få folk til å svette på hennes tidligere timer! ;)














Sindre og Ida M dukket også opp, og der var det forberedelser til DansStep som stod på programmet.

Det er fortsatt en uke med redusert timeplan før det braker løst for fullt den 16.januar. Timeplan for uke 2 finner du HER :)





onsdag 4. januar 2012

Kick-start på semesteret med Ida M

Nytt år - nye muligheter!
I dag startet gruppetimene så smått, og startskuddet gikk av med Ida Ms corebartime. Litt tungt etter juleferien, men det hører med! Heldigvis er det slik at kroppen responderer på sofakos og Kong Haakons konfekt, men den responderer også på første økt etter julefri. Vi henter oss inn igjen - og trapper gradvis opp med flere og flere gruppetimer i dagene fremover.


Ida M virket superklar før timen sin og satte stemningen med Metallica på full guffe. Anneli kom også på timen, og vi var alle enige om at det gledes stort til semesterets nye timer, ny musikk og nye programmer! :)

Nedenfor: Anneli (instruktør) og Ida M (instruktør + idrettskonsulent/aerobicansvarlig) = 2 x fysioterapeuter med godt humør!



Full fart!